BRITANSKI MEDIJI TVRDE: Posle eksplozije u vojnoj bazi, ruski civili beže sa Krima! VIDEO
Foto: Screenshot YT/Telegraph

neprovereno

BRITANSKI MEDIJI TVRDE: Posle eksplozije u vojnoj bazi, ruski civili beže sa Krima! VIDEO

Planeta -

Društvenim mrežama proširili su se snimci koji pokazuju ogromne kolone automobila na Krimu, ukrajinskom poluostrvu koje je Rusija anektirala 2014. godine.

Kako prenosi britanski Telegraf, u automobilima koji su napravili veliku gužvu nalaze se ruski civili koji su nakon jučerašnjih ogromnih eksplozija u ruskoj vojnoj vazduhoplovnoj bazi Saki na zapadu Krima odlučili da pobegnu sa poluostrva.

Iako zvanični Kijev ćuti o eksplozijama u ruskoj vojnoj bazi na Krimu, visoki ukrajinski zvaničnik rekao je danas, pod uslovom anonimnosti, da su ukrajinske specijalne snage odgovorne za nasilne eksplozije koje su juče uništile rusku bazu.

Krim je popularna turistička destinacija za Ruse, posebno leti.

"Ne želim da idem sa Krima. Ovde je tako lepo. Ovde sam se navikla, kao da smo kod kuće. Sve je bilo tako lepo", rekla je Ruskinja koja je danas sa porodicom pobegla sa Krima.

Krim je donedavno bio pošteđen ukrajinskih napada, što i ne čudi s obzirom da ga Rusija kontroliše od 2014. godine. Međutim, jučerašnji napad na važnu rusku vojnu bazu, iz koje su poleteli ruski avioni u operacijama iznad Ukrajine, to je promenio.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track