Najnovije vesti

TORONTO IZNENADA OSTAO BEZ STRUJE: Hiljade potrošača bez energije, mnoge banke zatvorene VIDEO
Foto: Screenshot YT/City News

drama

TORONTO IZNENADA OSTAO BEZ STRUJE: Hiljade potrošača bez energije, mnoge banke zatvorene VIDEO

Planeta

Nestanak struje u centru Toronta u četvrtak je ostavio bez energije kancelarije vodećih kanadskih preduzeća, primorao je na evakuaciju jednog od najvećih tržnih centara u gradu, doveo do zaključavanja nekih filijala banaka i zarobljavanja ljudi u liftovima.

Hidro One, najveća kompanija za distribuciju električne energije u Ontariju, navela je u tvitu da istražuje izveštaje da je barža koja je nosila kran došla u kontakt sa visokonaponskim dalekovodima i da pokušava da preusmeri struju na Toronto Hidro, koji distribuira električnu energiju u centru Toronta.

Toronto Hidro je saopštio da je skoro 10.000 kupaca pogođeno.

Toronto je najveći grad Kanade i njena finansijska prestonica, a centralni poslovni okrug je dom najvećih banaka, osiguravača i berzi.

Zbog nestanka struje radnici sa kula u centru grada su se izlili na ulice, izašli na trotoare i parkove, dok su mnogi kafići i restorani zatvorili tokom vršnog radnog vremena.

Vatrogasna služba Toronta saopštila je da je odgovorila na "brojne pozive" za ljude zarobljene u liftovima tokom nestanka struje.

Filijale najvećih banaka, uključujući Roial Bank of Canada, Toronto-Dominion Bank i Bank of Montreal, u toj oblasti bile su zaključane, a osoblje je viđeno kako sedi u mraku na nekim lokacijama.

Kurir.rs/Otava Citizen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track