SURFERI RAZBESNELI ŽITELJE VENECIJE: Gradonačelnik se dao u poteru za "prepotentnim idiotima", evo kakva sudbina ih čeka! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

pravedno

SURFERI RAZBESNELI ŽITELJE VENECIJE: Gradonačelnik se dao u poteru za "prepotentnim idiotima", evo kakva sudbina ih čeka! VIDEO

Planeta -

Gradonačelnik Venecije pokrenuo je poteru za "dvojicom prepotentnih idiota" koji su snimljeni kako jure niz Veliki kanal na motorizovanim daskama za surfovanje. Mladići su u četvrtak ujutru viđeni kako izbegavaju gondole i vodene autobuse dok su se kretali glavnom magistralom Venecije, a celu scenu snimilo je nekoliko začuđenih posmatrača, prenosi Gardijan.

Snimak je na Tviteru objavio i gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro koji je napisao: "Ovo su dva prepotentna idiota koji se rugaju ovom gradu. Molim sve da nam pomognu da ih identifikujemo i kaznimo, čak i ako naši oružje je zaista tupo – gradonačelnicima su hitno potrebna veća ovlašćenja u smislu javne bezbednosti“.

Brunjaro je rekao da će platiti večeru svakome ko može da pomogne u lociranju dvojca. Snimak surfera podeljen je i na Instagram profilu „Venezia Non e Disneiland” (Venecija nije Diznilend), koji su osnovali mladi Venecijanci sa ciljem da senzibiliziraju posetioce grada. Video, koji uključuje hit "Surfin' USA" grupe Bič Bojz koji svira u pozadini, izazvao je veliki gnev.

„Sramotno“, napisao je jedan korisnik Instagrama. „Treba ih doživotno proterati iz Venecije, mamma mia. Drugi su pak mislili da je njihov način transporta prilično kul. „I ja želim jednog! napisao je jedan komentator, dok je drugi rekao: „Zar ne bi bilo sjajno kada bismo svi ovako mogli da putujemo po Veneciji, a da ne damo novac za ACTV (javni prevoz).“

Luiđi Brunjaro je kasnije objavio, pošto je njegov apel na Tviteru postao viralan, da je dvojac pronađen i da su im skuteri zaplenjeni. On je dodao da će se prema njima ponašati "kako zaslužuju".

Već godinama mletačke vlasti pokušavaju da suzbiju loše ponašanje tzv „anđeli pristojnosti“ koji tokom leta patroliraju ulicama, a uvedene su i kazne za ljude koji su uhvaćeni da rone ili se kupaju u kanalima, šetaju golih grudi ili hrane golubove.

Profil „Venecija Non e Diznilend” pomno prati razne prekršaje, pa je krajem jula podeljen snimak čoveka koji sa mosta skače u Kanal Grande, za dlaku propuštajući brod u prolazu. Prošle nedelje gradonačelnik je tražio "10 dana zatvora" za 33-godišnjeg škotskog turistu koji je uhvaćen kako pliva u kanalu, a 2020. je francuski turista kažnjen sa 150 evra nakon što je veslao Kanalom Grande na svojoj dasci, dok su dva Nemice su morale da plate po 250 evra da bi se sunčale u bikiniju u blizini crkve San Stae.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track