NEMAČKI POLITIČAR KUBICKI: Otvorimo Severni tok 2, napunimo naša skladišta gasom, a onda Rusima opet zavrnimo slavinu!
Foto: STEFAN SAUER / AFP / Profimedia

sinula mu ideja

NEMAČKI POLITIČAR KUBICKI: Otvorimo Severni tok 2, napunimo naša skladišta gasom, a onda Rusima opet zavrnimo slavinu!

Planeta -

Volfang Kubicki, zamenik predsednika nemačkog parlamenta - Bundestaga skandalizovao je vladajuću kolaciju kada je saopštio da rusko-nemački gasovod Severni tok 2 bi trebao da bude ratifikovan, kako bi Berlin obezbedio dovoljno ogreva za predstojeću zimu.

"Taj potez se mora preduzeti što je pre moguće, da bi smo napunili naša skladišta pred zimu, rekao je ovaj nemački političar, koji pripada Slobodnoj demokratskoj partiji Nemačke FDP za RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), koji je objavljen u petak.

„Kada se rezervoari za skladištenje gasa popune, možemo ponovo da zatvorimo Severni tok 2 – kao i druge gasovode, kada postanemo nezavisni. Ali još nismo to postigli“, rekao je on.

Inače Kubicki takođe pripada vladajućoj koaliciji.

On je takođe odbacio argument da će ruski predsednik Vladimir Putin koristiti sertifikaciju Severnog toka 2 da bi postigao političke poene.

„Putinov najveći propagandni uspeh bio bi kada bismo ostali bez goriva dok je on još dobijao mnogo novca od nas. To se mora sprečiti“, rekao je ovaj nemački političar.

Inače Nemačka je puštanje u operativni rad gasovoda Severni tok 2 zamrzla, ali ne i ukinula na određeno vreme pre ruske invazije na Ukrajinu kada je diplomatija te zemlje pokušavala da spreči intervenciju ruske vojske i izvrši direktni pritisak na Moskvu da ne krene u napad.

S druge strane zeleni smatraju da Nemačka ni po koju cenu ne sme da odustane od uvođenja strožijih sankcija na gas prema Moskvi, čak i pod cenu smrzavanja i totalne nestašice gasa.

Kurir.rs/RT/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track