POGOĐENO SEDIŠTE CRNOMORSKE FLOTE! Ukrajina dronom napala Krim, oborio ga PVO sistem (VIDEO)
Foto: Twitter/Churchill

SEVASTOPOLJ

POGOĐENO SEDIŠTE CRNOMORSKE FLOTE! Ukrajina dronom napala Krim, oborio ga PVO sistem (VIDEO)

Planeta -

Ukrajinski udar dronom pogodio je navodno sedište ruske mornarice na Krimu, izazvavši ogromnu eksploziju, prenosi Dejli mejl.

Ovu vest je potvrdio i guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev.

U Sevastopolju je dron pao na krov sedišta Crnomorske flote, saopštio je Razvožajev.

-Ja sam u štabu flote. Pre 25 minuta, dron je udario u krov. Nažalost, nije oboren, bio je nisko. Nije bilo žrtava, napisao je Razvožajev na Telegram kanalu.

Nakon ovog posta, oglasio se ponovo na Telegramu i napisao:

Pojašnjenje: PVO sistem je razneo dron. Oborili su bespilotnu letelicu tačno iznad sedišta flote. Pao je na krov i zapalio se. Bravo momci, dodao je.

Razvožajev, Telegram nalog
foto: Printscreen Telegram/Razvožajev

Malo kasnije se oglasio i lider Krima Sergej Aksojnov, koji je na svom Telegram kanalu objavio da je PVO sistem delovao i da je oborio dron, dodajući da nije bilo žrtava, prenosi TASS.

-Protivvazdušna odbrana aktivirana je u subotu ujutru na zapadnom Krimu, meta je uništena bez prijavljenih žrtava ili štete, rekao je Aksjonov, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Teritorija pored štaba je blokirana, sve službe rade na licu mesta.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi oblak dima koji se diže iznad zgrade.

Incident se dogodio samo dan nakon što je Moskva potvrdila da je viceadmiral Viktor Sokolov preuzeo dužnost komandanta flote nakon niza neuspeha, prenosi RSE.

Napadi i tokom noći

Rusija je juče uveče prijavila nove napade ukrajinskih dronova, samo dan nakon eksplozija u blizini vojnih baza u oblastima Ukrajine i same Rusije pod kontrolom Rusije.

Prema poslednjoj proceni zapadnih obaveštajnih službi, napadi su onesposobili čak polovinu vazdušnih snaga Crnomorske flote, piše Rojters.

Ruske novinske agencije RIA i Tass javile su, pozivajući se na lokalnog zvaničnika na Krimu, da su ruske protivvazdušne snage juče uveče aktivirane u blizini luke Jevpatorija na zapadu Krima. Na video snimku koji je objavila ruska veb stranica vidi se objekat koji liči na raketu zemlja-vazduh kako pogađa svoj cilj.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Dejli mejl/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja