04:07

AKO HOĆE DA ŽIVI NEK SE PREDA RUSIMA! Potpukovnik tvrdi: Nataliju Vovk likvidiraće Ukrajinci VIŠE IM NE TREBA!

kurir televizija

AKO HOĆE DA ŽIVI, NEK SE PREDA RUSIMA! Potpukovnik za Kurir TV: Nataliju Vovk proganjaće i Rusi i Ukrajini VIŠE IM NIJE POTREBNA

Planeta -

Đorđe Aničić, penzionisani potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije istakao je da se već javilo upozorenje da je navodnoj likvidatoriki Darije Dugin, Nataliji Vovk, najbolje da se preda Rusima, jer postoji opasnost i da je ubiju ukrajinske službe.

- Siguran sam da će istraga utvrditi sve detalje ovog nemilog događaja. Ono što sada možemo da kažemo je da je ustavljeno kretanje osobe koja je navodni izvršilac ovog dela. Očekujem da će ovakvih aktivnosti biti još, s obzirom na sukobe u Ukrajini - kaže profesor dr Svetislav Lutovac, specijalista za bezbednost.

Đorđe Aničić, Svetislav Lutovac, Darko obradović
foto: Kurir televizija

Vojnici ekstremističkog Azova poslali su poruku Rusiji, a kako kaže Đorđe Aničić, penzionisani potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, prerano je govoriti ko je bio meta.

- Važno je da se vidi kakav je eksploziv bio. Ako je bilo daljinsko aktiviranje bombe znali su da će biti ubijena ćerka Aleksandra Dugina i imali su vremena da odustanu. Pošto to nisu uradili, ovo je jedna vrsta terorizma. Treba posmatrati karijeru te žene i kako je došla u bezbednosne strukture Ukrajine. Radi se o jednoj dosta složenoj operaciji, sam tok operacija isplaniran je mnogo pre nego što je ta osoba uopšte došla u Moskvu. Ono što je posebno čudno je da je dete poslužilo kao pokriće. Rusi su poručili Nataliji Vovk da ako misli da živi da odmah ode i da se preda ambasadi Rusije u Estoniji, u suprotnom sigurno će biti uklonjena, jer kao takva ne odgovara ni Ukrajini, niti će Rusi dozovliti da prođe bez posledica - kaže Aničić.

Đorđe Aničić, Svetislav Lutovac, Darko obradović
foto: Kurir televizija

Darko Obradović istakao je da mi ne znamo ko je ubica, kamere dve nedelje nisu radile na toj lokaciji, a jedina kamera koja je radila bila je televizijska kamera koja je bila zaklonjena kamionom za smeće, te je ubistvo Darije Dugine ocenio kao kontroverzno.

- Aleksandar Dugin je jedan od ljudi koji uzburkava i potpiruje rusku javnost svojim velikim očekivanjima. Meni ovo deluje kao jedna vrsta lažne operacije pod lažnom zastavom, koja je već izvođena tokom čečenskih sukoba. Eksploziv je stavljen ispod vozačkog sedišta. Ako je ovaj atentat zaista sprovela ukrajinska strana postavlja se pitanje bezbednosti, to ukazuje da postoje ozbiljni nedostaci. Fenomenoloki gledano, pali se ozbiljna lampica. Ostaje pitanje kako će unutrašnji krug ruske bezbednosti da reaguje, svakako nije pozitivno za Rusiju - kaže Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Đorđe Aničić, Svetislav Lutovac, Darko obradović
foto: Kurir televizija

Lutovac je istakao da su neke stvari nelogične iako ih izvode profesionalci.

- Činjenica je da živimo u jednom novom vremenu, unipolarni svet više neće postojati, a mogu da poručim da treba izvlačiti zaključke iz ovog rata. Taktika upotrebe vojske se promenila, sve se promenilo. Promenile su se stvari na terenu - kaže Aničić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:56

RUSIJA U RATU, A ONA LOMI TANJIRE Žena portparola Kremlja Dmitrija Peskova luduje u Grčkoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja