ZA ZAPLENJENU JAHTU RUSKOG OLIGARHA PUMPJANSKOG STIGLE 63 PONUDE! Sud Gibraltara po svaku cenu hoće da proda plovilo
Ilustracija, Foto: Printscreen YT

sankcije ruskim državljanima

ZA ZAPLENJENU JAHTU RUSKOG OLIGARHA PUMPJANSKOG STIGLE 63 PONUDE! Sud Gibraltara po svaku cenu hoće da proda plovilo

Planeta -

Superjahta Akioma duga 72,5 metara pojavila se na aukciju u Gibraltaru, sa ukupno 63 pristigle ponude.

U saopštenju koje je izdala kancelarija Vrhovnog suda navodi se da će transakcija sa izabranim ponuđačem biti završena u roku od 10-14 dana. Tada će biti jasno i u čije ruke je otišla Aksioma i koliko je novi vlasnik platio plovilo.

Vrednost superjahte ruskog oligarha Dmitrija Pumpjanskog je navodno 75 miliona evra, ali pre nego što je zaplenjena, superbogataši su sa njom mogli da plove za oko 635.000 evra nedeljno.

Aksioma je prva superjahta u ruskom vlasništvu koja je stavljena na prodaju otkako su ranije ove godine uvedene ekonomske sankcije ruskim mogulima zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Još nije jasno za šta će novac od kupovine biti upotrebljen. Američke vlasti su ovih dana dozvolile američkim kupcima da učestvuju na aukciji.

Aksioma je 2013. godine izgradila Dunia Yachts. Smatrala se veoma popularnim brodom među bogatim i uticajnim i većinu vremena je bila zauzeta. Nudi smeštaj do 12 gostiju u šest kabina i za 20 članova posade. Pažljivo je održavana tokom godina, a konačno je potpuno renovirana 2020. godine.

Na brodu nalazimo 3D bioskop i veliki bazen, đakuzi i niz prostora za druženje. Unutrašnjost jahte dizajnirao je legendarni dizajner Alberto Pinto, koji joj je dao elegantan izgled.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track