BRITANSKI "DEJLI MEJL": Putinov omiljen general putovao na Sejšele sa duplo mlađim mankenkama?
Foto: Erik Romanenko / TASS / Profimedia

skandal u kremlju

BRITANSKI "DEJLI MEJL": Putinov omiljen general putovao na Sejšele sa duplo mlađim mankenkama?

Planeta -

Načelnik ruske vojske koji je radio kao telohranitelj ruskog predsednika Vladimira Putina navodno je odlazio na luksuzna putovanja u Afriku sa mladim manekenkama i lajf koučem koja je duplo mlađa od njega, otkrila je nova istraga.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Shutterstock

Viktor Zolotov (68) zabavljao se sa 'stručnjakom za emocionalnu inteligenciju' i uticajnom Evelinom Levi, (tasda je imala 36), u For Sizon Rizortu na živopisnim ostrvima u Indijskom okeanu nakon što je uzeo privatni avion, prenosi Dejli mejl.

Zolotov je glavnokomandujući Nacionalne garde Rusije, koja je izgubila desetine hiljada ljudi u Ukrajini od početka ruske invazije 24. februara.

Vest koju je prvi put objavila anti-Putinova jedinica Dosije centar dolazi nakon što je Kremlj naljutio brojne Ruse koji uživaju u zapadnom luksuzu.

Između ostalih na putovanju je bio i ruski oligarh Boris Vaninski, koga je Putin doveo u Moskvu ubrzo nakon što je postao predsednik, čiji posao sa hranom ima isključive veze sa nacionalnom gardom.

Zapisi pokazuju da je Vaninski posedovao luksuzni penthaus u luksuznoj londonskoj Kraljičinoj kapiji.

Dan pre prvog od nekoliko egzotičnih letova generala Zolotova poslovnim avionom Falcon 7H po ceni od oko 150.000 funti, potpisan je dekret ruske vlade kojim se kompanija Vaninskog, Družba Narodov, potvrđuje kao jedini snabdevač Putinove nacionalne garde.

Centar za dosijee povezan je sa prognanim neprijateljem Kremlja Mihailom Hodorkovskim, tajkunom koji je bio u zatvoru deceniju pre nego što je napustio zemlju.

Na Sejšelima su bili i sin Viktora Zolotova - Roman (42) i preduzetnica Anastasija Buevič (24).

Među ostalim glamuroznim ženama bile su osnivačica ArtLife projekta Anastasija Andreeva (24 godine u vreme putovanja), i njena zamenica Krestina Lancova (27).

Detalji raskošnog izleta iz 2017. godine pojavili su se kada su žene ostavile trag na društvenim mrežama, tvrdi se.

Prisustvo Zolotova potvrdilo je nekoliko pouzdanih izvora, saopštio je Centar za dosijee, iako ga na slikama nema.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track