DEFILE TALIBANA U BAZI BAGRAM: Prikazali tenkove, oklopna vozila i helikoptere! Za kraj prošli i SKADOVI VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

raketna tehnika

DEFILE TALIBANA U BAZI BAGRAM: Prikazali tenkove, oklopna vozila i helikoptere! Za kraj prošli i SKADOVI VIDEO

Planeta -

Talibani koji već godinu dana suvereno vladaju Avganistanom , održali su danas vojnu paradu na aerodromu Bagram kod Kabula u čast odlaska Amerikanaca iz te zemlje posle 20 godina od njihovog ulaska, posle napada Al Kaide na Svetski trgovinski centar i Pentagon 11. septembra 2001. godine.

Talibani su pobedu na SAD i NATO paktom proslavili vojnom paradom, gde su prikazali tehniku sa kojom raspolažu a radi se o američkom ,ruskom i sovjetskom naoružanju. Na vojnoj paradi prikazane su i određene zanimljivosti pre svega taktičke balističke rakete FROG-7 (Luna M) i SKAD.

Vojna parada započela je defileom talibanskih boraca a onda je usledio najzanimljiviji tehnički defile gde su se mogli videti višecevni bacači raketa BM-21 Grad i BM-27 Uragan koji su bili na američkim vučnim vozovima, zatim prikazane su vučne haubice 122 mm, oklopna vozila HAMVI, M1117, MRAP vozila MAXX PROO, kao i tenkovi T-62M.

Ono što je zanimljivo na ovoj paradi bila je pojava borbenih i tranportnih helikoptera sa kojima je bila do sloma prošle godine naoružana Avganistanska nacionalna armija.

Od borbenih helikoptera prikazani su ruski Mi-24V, MD-530 F i transportni helikopteri UH-60 Blekhok i Mi-17V5.

1 / 18 Foto: Foto Printscreen Twitter

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track