MISLIO SAM DA TO ŽELI! NIJE SE ODMAKLA KAD SAM JE PIPAO Škotski aristokrata na zabavi punoj kokaina seksualno napastvovao ženu
Foto: Shutterstock, Ilustracija

neverbalni signali

MISLIO SAM DA TO ŽELI! NIJE SE ODMAKLA KAD SAM JE PIPAO Škotski aristokrata na zabavi punoj kokaina seksualno napastvovao ženu

Planeta -

Škotski aristokrata, koji je optužen da je na proslavi svog rođendana i pod uticajem narkotika seksualno napastovao ženu, rekao je sudu da je bio ubeđen da mu je dala "zeleno svetlo".

Juan Tenant (39) napao je ženu u junu 2019. dok su sa prijateljicom ležali u krevetu u dvorcu Glen haus u blizini Inerleitena.

Žrtva je sudu u Edinburgu rekla da se Tenant skinuo i počeo da joj miluje nogu, a potom je i napao, zbog čega je pobegla iz sobe sva u suzama.

Otac dvoje dece, koji je nasledio imanje Glen nakon smrti svoje majke 2018. godine, rekao je sudu da je dobio "neverbalne signale" koji su pokazivali da je ona raspoložena za tako nešto.

Tenant je sudu rekao da su on i ta žena razgovarali o tome koliko je važan obostran pristanak pre nego što je legao u krevet pore nje i njene prijateljice.

"Sedeo sam na stolici i pitao mogu li da im se pridružim u krevetu. Obe su rekle da mogu", ispričao je Tenant i dodao da je bio fasciniran lepotom te mlade žene kada su se prvi put sreli i priznao da je bio romantično zainteresovan za nju uprkos tome što je bila u vezi.

"Kada sam se okrenuo da ugasim svetlo, dotaknuo sam zadnji deo njenog kolena. Pomerio sam ruku i kasnije je opet dodirno. Sa njene strane nije bilo iznenadnog pokreta koji bi ukazivao da ona to ne želi. Video sam to kao neku vrstu 'zelenog svetla", dodao je.

Ranije je navodna žrtva rekla sudu da ju je prijateljica pozvala na dvodnevnu proslavu rođendana u Glen hausu. Dodala je da njena prijateljica poznaje Tenanta oko 15 godina, a da ga je ona upoznala tek na toj zabavi.

Žena je rekla da je bila sigurna da Tenant neće ništa pokušati kada su ona i njena prijateljica pristale da spava u njihovom krevetu. Rekla je poroti da je Tenant počeo da je dodiruje po kolenu samo nekoliko minuta nakon što su ugasili svetla.

Navela je kako se pravila da spava kako bi ga obeshrabrila, ali da ju je on nakon toga napao. Dodala je da je počela da plače ali da on svejdno nije prestao.

Ispričala je i da se "sledila" od straha, kao i da joj je Tenant dok je jecala u jastuk rekao: "Izvini, ako sam te uvredio".

Dvorac Glen haus ima 24 spavaće sobe i okružen je s 3500 hektara šume. Izgrađen je u 19. veku.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track