KAKO JE STRADAO PREDSEDAVAJUĆI LUKOILA? Od bacanja sa 6. sprata, preko samoubistva do nesreće
Foto: Profimedia

misteriozna smrt maganova

KAKO JE STRADAO PREDSEDAVAJUĆI LUKOILA? Od bacanja sa 6. sprata, preko samoubistva do nesreće

Planeta -

Predsednik upravnog odbora ruskog energetskog giganta Lukoila, Ravil Maganov pronađen je mrtav danas u krugu bolnice u Moskvi.

Maganov (67) je pao je sa prozora na šestom spratu Centralne kliničke bolnice, poznate kao Klinika Kremlja jer se u njoj leči ruska politička i poslovna elita.

Kako je prenela državna agencija Tass, pozivajući se na izvore u pravosudnim organima, Maganov je izvršio samoubistvo.

"Predsednik borda direktora Lukoila Maganov izvršio je samoubistvo. On je hospitalizovan sa srčanim udarom. Uz to je uzimao i antidepresive", rekao je sagovornik agencije.

Prema telegram kanalu Mash, Maganov je u bolnici bio zbog srčanih probolema, a pre toga mu je dijagnostikovana depresija.

U međuvremenu, telegram kanal Baza naveo je da je Maganov vrlo verovatno slučajno pao sa 6. sprata dok je pušio cigaretu.

Navodno, na prozoru postoji balkon koji nije namenjen za izlazak, a kraj prozora je pronađena i paklica cigareta, navodi Baza i dodaje da je potpredsednik Lukoila bio u bolnici na rutinskom pregledu zbog srčanih tegoba, a njegova supruga je bila u susednoj sobi.

Portal navodi i da nije ostavljena oproštajna poruka.

Budući da je Maganov drugi najviši izvršni direktor Lukoila koji je umro pod misterioznim okolnostima poslednjih meseci, u medijima i po društvenim mrežama se spekuliše da je bio gurnut, naročito jer navodno u tom delu dvorišta nema nadzornih kamera.

Naime, bivši izvršni direktora Lukoila Aleksandar Subotin preminuo je početkom maja pod misterioznim okolnostima u kući jednog šamana.

Ruski energetski gigant Lukoil oglasio se nakon što je njegov predsednik Upravnog odbora pronađen mrtav.

Lukoil je rekao da je Ravil Maganov umro nakon "teške bolesti", prenosi AFP.

Saopštenje je objavljeno na sajtu Lukoila.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja