OVO JE ČOVEK KOJI JE POKUŠAO DA UBIJE ARGENTINSKU POTPREDSEDNICU: Na laktu ima tetovažu koja je obeležje zloglasnog bataljona
Foto: Twitter/Jornal Direita, screenshot Twitter

napad

OVO JE ČOVEK KOJI JE POKUŠAO DA UBIJE ARGENTINSKU POTPREDSEDNICU: Na laktu ima tetovažu koja je obeležje zloglasnog bataljona

Planeta -

Argentinske bezbednosne službe potvrdile su identitet muškarca koji je pokušao da ubije argentinsku potpredsednicu i bivšu predsednicu Kristinu Fernandez de Kiršner. Reč je o Brazilcu Fernandu Andresu Sabagu Montijelu, starom 35 godina.

Montijel je rođen u glavnom gradu Brazila Sao Paulu i sin je Čileanca i Argentinke, ali više od 20 godina živi u argentinskom naselju Vilja del Parke. Ranije je radio kao taksista, međutim trenutno je nezaposlen, a već je poznat policiji i njegova krštenica kruži brazilskim medijima, piše Jutarnji list.

Kod njega je u martu 2021. godine, kada ga je zaustavila policija u automobilu bez tablica, pronađena mačeta duga 35 centimetara zbog čega je zaradio kaznenu prijavu, pišu lokalni mediji.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju pak da 35-godišnji napadač na laktu ima istetovirano crno sunce, nordijski simbol koji su preuzeli nacisti a potom i okultno društvo Tule, grupa koju su osnovale aristokrate i buržuji, a koja je branila nadmoć arijevske rase.

Podaci pokazuju da je društvo Tule od 1918. do 1922. počinilo 300 političkih zločina. Trenutano je ovaj simbol uobičajen među pripadnicima ukrajinskog bataljona Azov. Rusija ovu grupu smatra nacistima.

Kristina Fernandez de Kiršner sinoć je za dlaku je izbegla smrt. Naime, nju je pred njenom kućom u luksuznoj četvrti u Buenos Ajresu dočekao Montijel, izvukao pištolj, uperio joj ga u lice i povukao oroz. Pištolj nije opalio.

Ubrzo nakon pokušaja ubistva, policija je saopštila da je naoružani muškarac uhapšen u blizini rezidencije, a "oružje je pronađeno nekoliko metara od mesta događaja".

Montijel je odveden u zatvor i njegov slučaj je sada u rukama saveznog sudije.

Stotine aktivista okupilo se od prošle sedmice ispred kuće Kristine Fernandez de Kiršner (69), optužene za prevaru i korupciju u vezi sa dodelom javnih ugovora u njenom uporištu Santa Kruzu, tokom dva predsednička mandata (2007-2015)

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track