05:27

NATO GUBI STRPLJENJE: ZAVRĆE SLAVINU ZELENSKOM? Poslat poseban zahtev predsedniku Ukrajine NEMA NOVCA, AKO NE URADI OVO

ucena

"NATO GUBI STRPLJENJE! ZAVRĆE SLAVINU ZELENSKOM?" Petrović: Poslat ultimatum predsedniku Ukrajine - NEMA NOVCA, AKO NE URADI OVO

Planeta -

Milutin Ilić, nezavisni novinar i dr Dragan Petrović, naučni savetnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu istakli su da Rusija pobeđuje na terenu i da NATO gubi strpljenje za poraze Volodimira Zelenskog.

Ravil Maganov, predsedavajući upravnog odbora najveće ruske privatne naftne kompanije Lukoila, preminuo je u četvrtak nakon pada sa prozora bolnice u Moskvi, a kako stručnjaci navode za Kurir televiziju, nije isključeno da je i neka treća strana umešala prste u misterioznu smrt oligarha.

- Možemo se osloniti samo na zvanične informacije. Ukoliko postoje neke šanse da ruska tajna služba stoji iza toga, mi ništa nećemo moći da saznamo u zvaničnom saopštenju - istakao je Milutin Ilić, nezavisni novinar u jutarnjem programu Kurir televizije i dodao:

Dragan petrović, Miroslav Ilić
foto: Kurir televizija

- Osam nesrećnih slučajeva koincidira sa istorijskim dešavanjima u našoj bližoj i daljoj prošlosti kada krenu da se događaju misterije koje imaju politički priznak.

Na pitanje voditeljke jutarnjeg programa Kurir televizije Olje Lazarević da li se može povezati iznenadna smrt ruskog oligarha i njegova kritika specijalne operacije u Ukrajini, Ilić je istakao da se ne može isključiti mogućnost da je nekoj trećoj strani u interesu da izvodi operacije koje se mogu pripisati i Ukrajini i Rusiji.

Dragan Petrović, naučni savetnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu istakao je da anglo-saksonska geopolitika uložila ogromne napore da se potisne proruski identitet, da se izvrši puč, zabrani prortuske stranke, ruski jezik i dovede u situaciju da Rusija reaguje.

Dragan petrović, Miroslav Ilić
foto: Kurir televizija

- Anglo-saksonska geopolitika je sve ovo napravila to je lako videti. Ruska strana naravno pobeđuje i sada treba da date gol 30 sekundi pred kraj. Nema nikakve ofanzive na Herson, sve što BBC piše je notorna laž. Sada se neka stvar stavlja u centar pažnje i sve su protiv Rusije - rekao je Petrović.

U procenjivanju strategije rata koji vodi Rusija je nov model, koji je kombinovan sa hibridnim delovanjima, istakao je Ilić.

- Deluje mi kao usavršen model zapadnjačkog ratovanja kombinovan sa ruskom strateškom školom. Rusi su odlično proučili sve što se događalo na našim prostorima tokom devedesetih. Posmatračka misija nuklearke imala je za cilj da dokaže apsurd da Rusi sami sebe gađaju u nuklearnoj elektrani i imaju trupe. Ta misija može da posluži da Rusi dokažu da štede civile i da žele da tamo bude sve besplatno. Mene sve podseća na engleski rukopis i vreme će pokazati šta je ko radio - kaže Ilić.

Petrović je istakao da je NATO ucenio Zelenskog da mora da ima bilo kakav privid vojnog uspeha, inače nema više para.

Volodimir Zelenski
foto: EPA/Mykola Tys

- On jadan kreće i doživljava neuspehe. Više nije tema Herson, sad je tema ubistvo nekog čoveka. Meni se čini, bez obzira na to što ide veoma sporo i vojno pobeđuje, a izdržala je i ekonomski pritisak. Ovde je bilo previše spinova, sve ide svojim tokom, a mi se polako moramo pripremati za novi period - kaže Petrović.

- Mislim da će stvari polako leći na neku normalu. Ako Tramp postigne uspeh, to će prejudicirati neke stvari. Bajden dugo ne može da vodi više antirusku i antikinesku politiku, a Tramp i opozicija su veoma jaki - istakao je Petrović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:16

UKRAJINA NE ŽELI DA PREGOVARA SA RUSIJOM ZBOG OVOGA! Šormaz za Kurir TV: Sloboda se uvek plaća LJUDSKIM ŽIVOTIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track