SPASIOCI PRONAŠLI DELOVE RAZBIJENE CESNE U VODAMA BALTIKA! Potraga za stradalim putnicima u toku!
Foto: Printscreen, Printscreen/Youtube

akcija potrage i spasavanja

SPASIOCI PRONAŠLI DELOVE RAZBIJENE CESNE U VODAMA BALTIKA! Potraga za stradalim putnicima u toku!

Planeta -

Letonske i švedske spasilačke službe pronašli su delove razbijene letelice tipa Cesna 551 koja je poletela su juga Španije danas popodne, a srušila se posle skoro dovčasovne drame u vode Baltičkog mora.

Za sad nema informacija o tome da li su proanđena tela stradalog pilota i još tri osobe koje su bile u toj letelici.

Na društvenim mrežama se već navodi, od strane pojedinih vazduhoplovnih stručnjaka da su putnici i pilot privatne Cesne stradali zbog cerebralne hipoksije, koja je prouzrokovana tehničkim kvarom sistema za snabdevanje letelice kiseonikom.

Avion je pao u more posle nestanka goriva kod obale letonije

Podsetimo, mlazni avion Cesna broj leta OE-FGR srušila se večeras posle kraće drame i praćenja borbenih aviona u more pored obale Letonije.

Cessna 551
foto: Printscreen/Youtube

Kako javlja nemački Bild avion je poleteo sa lokalnog aerodroma Herez na jugu Španije i bio je namenjen da sleti u Keln u Nemačkoj.

Kako saznaje ovaj nemački portal posada je po poletanju prijavila problem sa pritiskom u kabini, tada se i prekinuo kontakt po preletanju Iberijskog poluostrva.

Inače i Španci su digli svoje borbene avione, kao i Francuzi da provere situaciju sa privatnim avionom koji ima probleme. Ono što je interesantno navodi Bild jeste da biloti nisu mogli da preopznaju da li ima nekog u pilotskoj kabini.

Bild navodi da su u avionu bili pilot, žena, muškarac i njihova ćerka.

Kad su ušli u vazdušni prostor Nemačke iz baze Rostok poleteo je jedan borbeni avion tipa tornado da prati cesnu i pokuša da stupi u kontakt sa pilotom. Prema informacijama Bilda posada nije uspela kontakt sa cesnom. Praćenje kod Rigena preuzeli su danski borbeni avioni F-16 koji su bili svedoci naglog spuštanja aviona i pada u more kod obale Letonije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track