RUSIJA UVELA SANKCIJE ŠON PENU I BEN STILERU ZBOG SUSRETA SA ZELENSKIM: Moskva glumce i kongresmene stavila na crnu listu!
Foto: Profimedia

25 novih imena

RUSIJA UVELA SANKCIJE ŠON PENU I BEN STILERU ZBOG SUSRETA SA ZELENSKIM: Moskva glumce i kongresmene stavila na crnu listu!

Planeta -

Moskva je odlučila da uvede sankcije protiv 25 Amerikanaca, kao odgovor na potez Vašingtona. Na listi onih kojima je zabranjen ulazak u Rusiju nalaze se američki glumci Šon Pen i Ben Stiler.

Takođe na listi sankcionisanih je sekretarka za trgovinu Đina Raimondo i tri njena zamenika.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je objasnilo ko je još uvršten na ovu stop Rusija listu.

Na novoj listi sankcija nalaze se predstavnici američkog Kongresa, visoki zvaničnici, ličnosti iz kulture, predstavnici poslovnih i stručnih krugova.

Na Smolenskom trgu su naglasili da će neprijateljske akcije američkih vlasti, rusofobija i eskalacija konfrontacije između Rusije i SAD i dalje dobijati odlučujući odboj.

Prema ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, Zapad spušta novu gvozdenu zavesu .

U junu 2022. Rusija je, kao odgovor na američke sankcije, dodala 25 američkih državljana odgovornih za oblikovanje rusofobičnog kursa na stop listu.

Politikolog Frensis Fukujama, profesor na Univerzitetu Stanford, i član porodice 46. predsednika SAD Džoa Bajdena, uključeni su u ovaj paket sankcija.

Kurir.rs/Rossia 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track