ŠTA ĆE TRAMPU DOKUMENTA O NUKLEARNIM SPOSOBNOSTIMA STRANE VLADE? Zanimljivo otkriće FBI u rezidenciji bivšeg predsednika SAD
Foto: Profimedia

mar a lago

ŠTA ĆE TRAMPU DOKUMENTA O NUKLEARNIM SPOSOBNOSTIMA STRANE VLADE? Zanimljivo otkriće FBI u rezidenciji bivšeg predsednika SAD

Planeta -

Federalni istražni biro (FBI) pronašao je dokument koji opisuje nuklearne sposobnosti strane vlade tokom pretrage rezidencije Donalda Trampa, Mar-a-Lagu, objavio je Vašington post.

Post, pozivajući se na neimenovane izvore, nije identifikovao stranu vladu imenovanu u dokumentu koji opisuje vojnu odbranu zemlje.

Sadržaj više od 11.000 vladinih dokumenata i fotografija koje su agenti FBI-a izvukli sa imanja Donalda Trampa na Floridi prošlog meseca nije otkriven, ali je prethodni izveštaj Posta ukazao da su poverljivi dokumenti o nuklearnom oružju među predmetima koje su federalne vlasti tražile.

Među dokumentima koje je pronašao FBI nalazili su se dokumenti koji detaljno opisuju strogo poverljive američke operacije koje zahtevaju specijalna odobrenja, navodi Post.

Tramp je pod istragom Ministarstva pravde Trampa zbog neovlašćenog uklanjanja veoma osetljivih vladinih dokumenata iz Bele kuće i zbog navodnog nepropisnog skladištenja u Mar-a-Lagu.

Nalazi su najnoviji preokret u višenedeljnoj sagi koja je počela kada su agenti američke vlade pretražili kuću bivšeg predsednika na Floridi. Tramp ih je napao, nazvavši FBI i ministarstvo pravde "opakim čudovištima“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track