TURSKI PREDSEDNIK ERDOGAN: Neću spominjati imena, ali neke zapadne zemlje provociraju Rusiju! Greše oni koji ih potcenjuju
Foto: Printscreen/RTS

Poseta Beogradu

TURSKI PREDSEDNIK ERDOGAN: Neću spominjati imena, ali neke zapadne zemlje provociraju Rusiju! Greše oni koji ih potcenjuju

Planeta -

Turski predsednik Erdogan upozorio je u Beogradu da Rusiju ne treba potcenjivati i ocenio da je energetska kriza u Evropi rezultat zapadnih provokacija protiv Rusije, koje ne mogu da donesu rezultate.

Na pitanje kako da reši ovu situaciju, on je rekao da je Turska uvek vodila uravnoteženu politiku prema Rusiji i Ukrajini i da će to činiti i dalje.

„Mogu vrlo jasno da kažem da mi se stav Zapada, bez imenovanja imena, ne čini korektnim, jer je to politika zasnovana na provokacijama“, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

„Sve dok budete pokušavali da vodite takav rat provokacija, nećete moći da dobijete potrebne rezultate“, dodao je on.

On je upozorio da greše oni koji potcenjuju Rusiju.

"Rusija je prestala da isporučuje gas i gas je poskupeo. Sada svi pokušavaju da pronađu načine da prežive zimu. Zašto se ovoga nisu setili ranije", zapitao se on. „Kada imate agresivan pristup prema Rusiji, ona koristi oružje koje ima na raspolaganju“, dodao je on.

Kako je takođe rekao, njegova zemlja održava otvorene odnose i sa Moskvom i sa Kijevom. Kao i Srbija, ni Turska se nije pridružila zapadnim sankcijama Rusiji i početkom meseca u Sočiju potpisala novi sporazum o ekonomskoj saradnji sa Moskvom.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track