KO JE KRALJIČIN LEKAR: Hju Tomas je vitez komandanta Kraljevskog viktorijanskog reda i porodio je Kejt Midlton
Foto: Aaron Chown / AFP / Profimedia

kraljičino zdravlje

KO JE KRALJIČIN LEKAR: Hju Tomas je vitez komandanta Kraljevskog viktorijanskog reda i porodio je Kejt Midlton

Planeta -

Čovek zadužen za brigu o kraljičinom zdravlju je profesor ser Hju Tomas, šef medicinskog tima kraljevske porodice i kraljičin lekar.

Ser Tomas je takozvani šef "medicinskog domaćinstva" od 2014. godine, a prošle godine je proglašen vitezom komandanta Kraljevskog viktorijanskog reda.

Verovatno je kraljica želela da se lično zahvali ser Hju za brigu o njoj i kraljevskoj porodici, piše Dejli mejl.

Ser Tomas, koji je takođe profesor gastrointestinalne genetike na odeljenju za hirurgiju i rak Imperijal koledža u Londonu, ranije je govorio o tome koliko je bio zahvalan što je dobio priznanje za svoju službu.

"Bilo je ovo nekoliko burnih godina, tako da sam veoma zahvalan što sam dobio priznanje za moju dosadašnju službu", rekao je Tomas prilikom dodele titule viteza.

"ostajete u velikoj meri deo te organizacije i postajete lični lekar glavnim ljudima u njoj, koji su pacijenti kao i drugi pacijenti. Uz pandemiju, ključni prioritet medicinskog domaćinstva je pokušaj da se osigura da ljudi pod njegovom brigom budu bezbedni", dodao je on.

Sir Hju je takođe doneo na svet neke mlađe članove kraljevske porodice.

Bio je deo tima koji je brinuo o vojvotkinji od Kembridža kada je rodila ćerku Šarlot 2015. i najmlađeg sina Luisa 2018. u bolnici Svete Marije u Padingtonu, zajedno sa Gajem Torp-Bistenom, hirurgom ginekologom u kraljevskom domu i konsultantom ginekologom Alanom Fartingom, kraljičinim ginekologom.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track