ŠTA SE OVO DEŠAVA IZA NJEGOVIH LEĐA? BBC na udaru zbog ponašanja zaplosenih dok voditelj objavljuje da je kraljica umrla (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

greška

ŠTA SE OVO DEŠAVA IZA NJEGOVIH LEĐA? BBC na udaru zbog ponašanja zaplosenih dok voditelj objavljuje da je kraljica umrla (VIDEO)

Planeta -

U istorijskom trenutku kada je BBC-jev voditelj Hju Edvards prenosio tužnu vest o smrti kraljice Elizabete II gledaoci su primetili jedan neobičan detalj iza njegovih leđa koji ih je razljutio.

Naime, čini se da dvoje zaposlenih iz redakcije fotografišu voditelja mobitelima (ili snimaju selfie) a gledaoci tvrde da je reč o bezosećajnom potezu.

Posebno kad se zna da se voditelji, koji je dobio brojne pohvale zbog svog osetljivog i iskrenog iznošenja vesti o kraljičinoj smrti, mesecima se pripremao za taj trenutak.

U pozadini desno od ekrana dvoje zaposlenih u redakciji držali su svoje mobilne telefone najverovatnije snimajući prostoriju pre nego što su svoje mobilne usmerili prema Edvardsu. Čini se da su fotografisali istorijski trenutak iako neki obožavatelji tvrde da je izgledalo kao da snimaju selfije.

Ubrzo im je prišao treći zaposleni u beloj košulji koji ih je poterao na njihova mesta, a oni su ga poslušali. Sve se to vidi na snimiku sa Jutjuba.

Gledatoci su izrazili svoju frustraciju rekavši kako je incident uništio istorijski trenutak.

- Bila je to velika greška u proceni, uprkos razumljivom iskušenju, zaključio je jedan od gledalaca, preneli su britanski tabloidi.

- Nekada očajavam s modernim svetom. Bio sam zapanjen kada je Hju Edvards objavio smrt kraljice. U pozadini dva zaposlena BBC-ja fotografišu telefonima, rekla je druga osoba.

- Užasno mi je što ljudi koji rade u BBC-jevom studiju snimaju selfije dok Hju Edvards najavljuje smrt kraljice. Neverovatno nepoštovanje, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Kada je Bakingemska palata izrazila zabrinutost lekara za kraljičino zdravlje oko podneva u četvrtak, BBC je obustavio svoj redovan program i zamenio ga neprekidnim vestima koje je vodio Edvards obučen u crno i sa crnom kravatom.

Palata je izdala saopštenje u kome je zvanično potvrdila da je kraljica umrla "mirno" u 18 i 30 sati te večeri.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track