OPASKA HILARI O KRALJICI DOŠLA U NEZGODNOM TRENUTKU: Dok je kovčeg bio na putu za Edinburg uporedila preminulu suverenku sa NJOM!
Foto: EPA

čudno

OPASKA HILARI O KRALJICI DOŠLA U NEZGODNOM TRENUTKU: Dok je kovčeg bio na putu za Edinburg uporedila preminulu suverenku sa NJOM!

Planeta -

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton uporedila je u nedelju predsednicu Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi sa pokojnom kraljicom Ujedinjenog Kraljevstva Elizabetom Drugom jer je tvrdila da su se obe „borile“ za ono u šta veruju.

Tajming ove opaske je kontroverzan s obzirom na to da je došao dok je kovčeg voljenog monarha donosio u Edinburg na prvu etapu njenog poslednjeg putovanja, dok se desetine hiljada Britanaca već nizaju ulicama u žalosti.

„Mislim da je Nensi Pelosi trenutno najhrabrija žena u politici“, rekla je Klintonova za Si-En-En Stanje Unije.

„Pokazala je, kroz sve vrste previranja i izazova, šta znači – pomalo kao da kraljica povlači analogiju ovde – ustati svaki dan, obući visoke potpetice koje nosi, obući se za borbu za vrednosti i ideale u koje ona snažno veruje.'

U međuvremenu, ožalošćeni u Škotskoj okupili su se u nedelju da vide kovčeg kraljice Elizabete dok je transportovan iz njene vikendice Balmoral u palatu Holirudhaus u Edinburgu.

Kraljičina jedina ćerka, princeza Ana, bila je u koloni koja je pratila pogrebna kola svoje majke zajedno sa svojim suprugom viceadmiralom ser Timotijem Lorensom. Još dvoje od četvoro dece pokojnog monarha - princ Endrju i princ Edvard - pridružili su se princezi Ani u glavnom gradu Škotske.

Ujedinjeno Kraljevstvo i milioni širom sveta su u žalosti nakon što je 70-godišnja vladavina kraljice Elizabete okončana u četvrtak, 8. septembra.

Kurir.rs/Daily mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track