UKRAJINSKE VLASTI GURAJU GRUZIJU U RAT? Lider vladajuće gruzijske partije optužio Kijev! Nudi referendum kao rešenje!
Foto: Vano SHLAMOV / AFP / Profimedia

optužbe

UKRAJINSKE VLASTI GURAJU GRUZIJU U RAT? Lider vladajuće gruzijske partije optužio Kijev! Nudi referendum kao rešenje!

Planeta -

Lider vladajuće partije Gruzijski san Irakli Kobahidze optužio je ukrajinske vlasti i opoziciju da nastavljaju pokušaje uvlačenja Gruzije u rat i predložio održavanje plebiscita o ovom pitanju.

„Oni žele rat u Gruziji, drugi front, samo se ne okreću direktno ucenama... Ponavljam, naravno, bilo bi bolje da su otvoreno izašli i direktno rekli ljudima šta traže, pitali gruzijski narod da li oni žele da budu uključeni u rat koji predstavlja drugi front... Možemo i da održimo plebiscit na ovu temu, da pitamo narod, gruzijsko društvo, da li žele ili ne da budu uključeni u rat koji se, nažalost, nastavlja u Ukrajini danas“, rekao je Kobahidze, a prenosi portal Gruzija Onlajn.

Ponovio je i tezu da je uključivanje Gruzije u rat ponovio osnivač vladajuće partije, milijarder Bidžina Ivanišvili, a od njega se, navodno, tražilo da se „vrati u politiku i podstakne ovu odluku”. Prema rečima Kobahidzea, Ivanišvili je na ovaj način mogao da se „brine za svoju milijardu i po“, ali nije.

„Ovo pitanje [uključivanja Gruzije u rat] trebalo bi vrlo otvoreno da se iznese pred narod. Ovo je elementarni princip demokratije. Naravno, sledićemo volju naroda. Ako većina stanovništva želi da se bori do poslednjeg Gruzijca, naravno, možemo da razgovaramo o tome“, rekao je Kobahidze.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track