MLADIĆ POZVAO POLICIJU JER MU SE AUTOMOBIL POKVARIO, ONI GA UPUCALI 5 PUTA: Vlasti istražuju još jednu pucnjavu u SAD (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

kolorado

MLADIĆ POZVAO POLICIJU JER MU SE AUTOMOBIL POKVARIO, ONI GA UPUCALI 5 PUTA: Vlasti istražuju još jednu pucnjavu u SAD (VIDEO)

Planeta -

Vlasti u Koloradu istražuju fatalnu pucnjavu iz juna, kada je ubijen mladić (22) koji je pozvao policiju jer mu se automobil pokvario.

Na snimku koji je nedavno objavljen, vide se policajci kako razbijaju prozor na automobilu Kristijana Glasa i jedan od zamenika šerifa kako ispaljuje pet hitaca u momka koji je sedeo u automobilu.

Do incidenta je došlo nakon što je Glas pozvao policiju jer je imao problema sa automobilom.

Američki mediji prenose izjave članova Glasove porodice da mladić nije imao mentalnih problema, a navodno je odbio da napusti automobil i u jednom trenutku je, navodno, držao i nož.

Policija je posle fatalnog incidenta objavila saopštenje u kojem navode da je Glas ubijen jer se "svađao i nije sarađivao" i jer je pokušao da ubode policajca koji je razbio staklo na kolima i pokušao da ga uhvati.

Na snimku koji je nedavno objavljen čuje se Glas kako moli policajce i u jednom trenutku baca noževe iz kola.

Porodica žrtve i aktivisti ponovo su pozvali policiju da radi na smirivanju tenzija prilikom zaustavljanja i hapšenja, naročito kada je reč o mentalnim bolesnicima, umesto da puca prvo pa postavlja pitanja.

Tužilaštvo je posle objavljivanja snimka pokrenulo istragu okolnosti smrti Kristijana Glasa.

Advokat Glasovih roditelja rekao je da mladić nema istoriju mentalnih problema. Obdukcija je pokazala da je Glas u krvi imao tragove THC-a, alkohola i amfetamina koji su najverovatnije ostaci prepisanog leka za kontrolu poremećaja pažnje.

"Kristijan je imao krizu i pozvao je policiju u pomoć. A policajci su mu razbili prozor, šokirali ga i onda upucali pet puta", rekao je advokat Glasovih.

Kurir.rs/USA Tudej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track