07:53

RUSI MORAJU DA SKINU LJAGU ZBOG PEHA KOJI IM SE DOGODIO Očekuje se žestok odgovor ruskih jednica: UDARAĆE IZ VAZDUHA I SA KOPNA

KURIR Televizija

"RUSI MORAJU DA SKINU LJAGU ZBOG NEDAVNIH NEUSPEHA!" Očekuje se žestok odgovor ruskih jednica: UDARAĆE IZ VAZDUHA I SA KOPNA

Planeta -

Emil Zoranjić predsednik upravnog odbora Omladniske mreže Srbije i Stevan Ignjatović, penzionisani kapetan avijacije istakli su da su i Ukrajina i Rusija spremne da se bore i da nema naznake da će doći do pregovora.

Ignjatović je istakao da se očekuje da velika ofanziva Rusije.

- Rusi moraju da skinu ljagu sa svoje vojske i rukovodstva za ovaj peh koji im se dogodio. Tek će tada biti spremni za pregovor. Postoji velika opasnost s obzirom na širinu fronta biti pojava partizanskih jedinica i stanovništva koji će se organizovati protiv Rusa. Oni su napravili rupe gde je i prošla ta vojska zbog koje je došlo i strateško povlačenje Rusa - kaže Stevan Ignjatović, penzionisani kapetan avijacije i dodaje:

Zoranjić, Ignjatović
foto: Kurir televizija

- Sada će doći do žestokog udara, što čak i CIA nagoveštava, da će Rusi sada žestokim udarima vazduhoplovstva i aljtiljerijom očistiti sebi prostor i dovesti nove ljude i probiti liniju fronta. Verujem da neće proglasiti rat, jer imaju velike resurse - kaže Ignjatović.

Emil Zoranjić je istakao da niko ne želi da sedne za pregovarački sto.

- Ukrajini konstantno stiže novo oružje, jer nijedna ni druga strana nemaju povoljnu situaciju na terenu, koje bi mogle da stave nešto za sto - kaže Zoranjić, koji zaključuje da je Rusija ta koja diktira kada će da se sedne za pregovarački sto.

Zoranjić, Ignjatović
foto: Kurir televizija

Rusi su zauzeli 26 odsto teritorije, a Ukrajina je povratila samo jedan procenat.

- Tvrde da uopšte nije došlo do sudara pešadije, tu su bile sporadične borbe malih jedinica. Uglavnom je to bilo granatiranje i pucanje. Suhoi 25 rasturaju ukrajinske položaje, biće gomila starog gvožđa kad Rusi budu krenuli ponovo - kaže Ignjatović.

Emil Zoranjić, predsednik upravnog odbora Omladniske mreže Srbije istakao je da treba pre svega prikupiti podatke sa terena, pa tek onda govoriti o nekakvom sudu za ratne zločine u Ukrajini.

- Verujem da će se on napraviti, Rusija ga neće uvažiti. Bitno je da se taj sud formira zbog medijskog pritiska. Ljudima je najbitnije da se taj rat zaustavi - kaže Zoranjić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track