KLEVERLI BRITANSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Nikada nismo pretili Rusiji i pokušali da zadiremo u njen teritorijalni integritet!
Foto: Shutterstock

REAKCIJE NA PUTINOVU IZJAVU O RUŽI VETROVA

KLEVERLI BRITANSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Nikada nismo pretili Rusiji i pokušali da zadiremo u njen teritorijalni integritet!

Planeta -

Televizijsko obraćanje Vladimira Putina predsednika Rusije, u kojem se posebno obratio onima koji pokušavaju da ucene Rusiju nuklearnim oružjem, već su se odazvale brojne zemlje.

Kako je rekao Vladimir Putin , oni „treba da znaju da 'ruža vetrova' takođe može da se okrene u njihovom pravcu.

Lider ruske države je podsetio da i naša zemlja ima razna sredstva za uništavanje. Štaviše, po pojedinačnim komponentama su modernije od zemalja NATO-a.

"Kada je ugrožen teritorijalni integritet naše zemlje, sigurno ćemo upotrebiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju da zaštitimo Rusiju i naš narod. Ovo nije blef", rekao je Vladimir Putin.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da alijansa ne vidi nikakve promene u spremnosti ruskih nuklearnih snaga, ali nastavlja da pomno prati situaciju i ostaje na oprezu, prenose RIA Novosti . Istovremeno je izrazio mišljenje da Rusija neće moći da pobedi u nuklearnom sukobu.

Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće, u intervjuu televiziji Ej-Bi-Si, primetio je da Sjedinjene Države ozbiljno shvataju reči ruskog predsednika o nuklearnom oružju, ali za sada ne vide znake za prilagođavanje svoje „strateške konfiguracije“.

Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli je, komentarišući ovaj fragment Putinovog govora na Si-En-Enu, rekao: „Nikada nismo pretili Rusiji, nikada nismo pokušali da zadiremo u njen teritorijalni integritet, ali ćemo nastaviti da podržavamo Ukrajince.

Predsednik Ukrajine se o ovom pitanju oglasio u intervjuu nemačkom izdanju Bild. Vladimir Zelenski ne veruje da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje, jer, po njegovom mišljenju, svet to neće dozvoliti.

On je takođe rekao da u svetlu delimične mobilizacije koju je najavio predsednik Rusije, „Kijev neće odustati od planova za kontraofanzivu u Donbasu“, prenosi TASS .

Kurir.rs/Rossia 24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track