LAVROV: Umesto da vodimo iskren dijalog mi se bavimo dezinformacijama, pobunama i provokacijama
Foto: - / Sputnik / Profimedia

77. zasedanje Generalne skupštine UN

LAVROV: Umesto da vodimo iskren dijalog mi se bavimo dezinformacijama, pobunama i provokacijama

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je, govoreći na 77. zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, rekao da Zapad bez oklevanja poziva na rasparčavanje Rusije.

- Rusofobija je na Zapadu postala ogromna. Oni više ne oklevaju da otvoreno izjavljuju nameru ne samo da našoj zemlji nanesu vojni poraz, već i da žele da unište i rasparčaju Rusiju, rekao je on.

Lavrov je naglasio da zapadne zemlje otvoreno pozivaju na nestanak Rusije "sa političke karte sveta".

Govor ministra spoljnih poslova na godišnjem sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija dolazi u atmosferi pojačanih tenzija između Rusije i Zapada nakon eskalacije bezbednosne krize u Ukrajini.

O budućoj bezbednosnoj, ekonomskoj i političkoj arhitekturi planete odlučuje se danas, a na ljudima sveta je da odluče da li će ona i dalje biti poredak kojim dominira Zapad i njegova zlatna milijarda, ili progresivne snage, rekao jeLavrov.

-Sastajemo se u teškom i dramatičnom trenutku. Krize rastu, a situacija u oblasti međunarodne bezbednosti se ubrzano pogoršava. Umesto da vodimo iskren dijalog i tražimo kompromise, mi se bavimo dezinformacijama, pobunama i provokacijama, rekao je Lavrov, obraćajući se Generalnoj skupštini UN.

Kurir.rs/RT/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track