Najnovije vesti

LIDERI ČETIRI OBLASTI UKRAJINE VEČERAS STIGLI U MOSKVU: Avion sleteo, sprema se pripajanje Hersona, Zaporožja, Donjecka i Luganska
Foto: Shutterstock

ubrzana procedura

LIDERI ČETIRI OBLASTI UKRAJINE VEČERAS STIGLI U MOSKVU: Avion sleteo, sprema se pripajanje Hersona, Zaporožja, Donjecka i Luganska

Planeta

- Lideri Donjecka, Luganska, Zaporoške i Hersonske oblasti doputovali su večeras u Moskvu, objavio je na svom Telegram kanalu zamenik šefa vojno-civilne administracije Hersona Kiril Stremusov, objavio je Tass.

"Avion sa liderima oslobođenih teritorija sleteo je u Moskvu. Ovo je istorija, ali sa srećnim krajem", napisao je Stremusov.

On je istakao da su se predstavnici narodnih republika Donjeck i Lugansk i regiona Zaporožje i Herson okupili da donesu istorijsku odluku.

"Veoma brzo ćemo postati novi subjekti Ruske Federacije. To će postati potpuno drugačija država i potpuno drugačija priča", naveo je Stremusov.

U Donjecku, Lugansku, Zaporožju i Hersonu od 23. do 27. septembra su održani referendumi o pripajanju Rusiji i prema podacima lokalnih vlasti velika većina građana je podržala izdvajanje iz Ukrajine.

Ukrajina, Evropska unija i Sjedinjene Države su unapred saopštili da su ti referendumi nezakoniti i da ih neće priznati.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja