Si Đinping i Alberto Fernandez uputili čestitke Forumu za kulturnu komunikaciju između Kine i Argentine
Foto: Kineski radio internacional

Si Đinping i Alberto Fernandez uputili čestitke Forumu za kulturnu komunikaciju između Kine i Argentine

Planeta -

Kineski predsednik Si Đinping i argentinski predsednik Alberto Fernandez danas su odvojeno uputili čestitke Forumu za kulturnu komunikaciju između Kine i Argentine, prenosi Kineski radio internacional.

Si je ukazao na to da su Kina i Argentina dobri prijatelji i partneri. Ove godine se obeležava 50. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i Argentine. Ova godina je takođe godina prijateljske saradnje dveju zemalja.

Bilateralni odnosi su u proteklih pola veka izdržali promene na međunarodnoj sceni i postali su model zajedničkog razvoja među zemljama u razvoju. Brzi razvoj kinesko-argentinskih odnosa je primer za razvijanje odnosa između Kine i Latinske Amerike, naveo je Si.

Kineski predsednik je izrazio nadu da će učesnici na forumu napisati novo poglavlje za kinesko-argentinske sveobuhvatne strateške odnose partnerstva, kao i da će dati doprinos izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću čovečanstva.

Fernandez je u svojoj čestitki izrazio poverenje da će dve strane dočekati zajednicu zajedničke budućnosti na višem nivou. Efektivna saradnja medija dveju zemalja jača međusobno razumevanje između dva naroda, rekao je Fernandez, izražavajući nadu da će dve strane produbiti saradnju, unaprediti sveobuhvatne strateške odnose partnerstva, kao i da će dati veći doprinos svetskom miru i razvoju.

Forum za kulturnu komunikaciju između Kine i Argentine održan je danas u Pekingu. Tema foruma je “Produbljivanje medijske komunikacije za dobrobit naroda”. Forum su zajedno organizovale Kineska medijska grupa i Kancelarija državnog sekretara za javne medije Argentine.

Kurir.rs/Kineski radio internacional

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track