STIGLE PRVE MOBILISANE RUSKE TRUPE: Rezervisti došli u Donjeck
Foto: Shutterstock

rat u ukrajini

STIGLE PRVE MOBILISANE RUSKE TRUPE: Rezervisti došli u Donjeck

Planeta -

Takozvana Narodna milicija Donjecke Narodne Republike (DPR) objavila je na Telegramu da su prve ruske trupe iz delimične mobilizacije stigle u Donjeck.

"Prvi vojnici pozvani na služenje vojnog roka u objavljenoj delimičnoj mobilizaciji u Rusiji stigli su u zonu specijalne vojne operacije, na teritoriju DNR. Sada na poligonima prolaze intenzivni tečaj borbene obuke, koji uzima u obzir iskustvo iz borbi poslednjih meseci. Stanovnici Narodne Republike s oduševljenjem su dočekali približavanje snaga i zahvaljuju predsedniku Ruske Federacije na odluci", stoji u objavi.

Kako je prethodno najavljeno, četiri sporazuma o prijemu novih teritorija u sastav Ruske Federacije biće potpisana danas na specijalnoj ceremoniji u Kremlju.

"Glavni događaj počeće u 15 časova po moskovskom vremenu u sali Svetog Đorda u Kremlju. Uslediće govor ruskog predsednika Vladimira Putina, da još jednom naglasim, važan. A zatim će uslediti ceremonija potpisivanja dokumenata", rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je dodao, na ceremoniji će učestvovati lideri samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR) Denis Pušilin i Leonid Pasečnik, kao i načelnici Zaporoške i Hersonske oblasti Jevgenij Balicki i Vladimir Saldo.

Takođe je ukazao da će Rusija napade na, kako je rekao, svoje nove teritorije, smatrati činom agresije.

"Neće biti ništa drugo", rekao je Peskov u odgovoru na pitanje da li će Moskva ukrajinske napade na te teritorije smatrati činom agresije protiv Rusije.

Kurir.rs/Blic/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track