PETRIČKOVIĆ: AMERIKA ULOŽILA U IRAN KAKO BI VIŠESTRUKO ZARADILA?! SAD igra poker svuda po svetu zbog proširenja STRATEŠKE MOĆI
Foto: Kurir televizija

apsurdno

PETRIČKOVIĆ: AMERIKA ULOŽILA U IRAN KAKO BI VIŠESTRUKO ZARADILA?! SAD igra poker svuda po svetu zbog proširenja STRATEŠKE MOĆI

Planeta -

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, okrivio je strane sile za nemire koji su se proširili zemljom zbog smrti mlade žene dok je bila u pritvoru zbog kršenja pravila o nošenju hidžaba, upozorivši da bezbednosne snage imaju njegovu punu podršku u gušenju svakog protesta.

U svojoj prvoj javnoj reakciji na masovne proteste u Iranu, Hamnei je 3. oktobra pripisao proteste uticaju SAD, Izraela i Iranaca u inostranstvu, koje je nazvao "izdajnicima".

Iran, protesti
foto: Printscreen/Twitter

Portparol Stejt departmenta rekao je da su SAD "zgrožene izveštajima da iranske bezbednosne vlasti napadaju i hapse studente koji su učestvovali u mirnim protestima"

Prof. dr Milan Petričković gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao ovog slučaja, ali i samog SAD za koji smatra da ima veliki interes na ovim prostorima.

- Kamo sreće da se za prava tih ljudi istinski bori zapad. Mada oni su uzeti samo kao povod. Interes za SAD bi bio isti kao i na drugim mestima, a to je proširenje strateške moći, odnosno za njih odbrana američkog interesa negde. Amerikanci opet svuda igraju poker. To su velika finansijska ulaganja koja se nikada ne daju, ako ne mogu da se višestruko isplate - rekao je Petričković.

Ostatak možete pogledati u videu ispod:

05:01

PETRIČKOVIĆ: AMERIKA ULOŽILA U IRAN KAKO BI VIŠESTRUKO ZARADILA! SAD igra poker svuda po svetu zbog proširenja STRATEŠKE MOĆI

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track