LANSIRANJE KRENULO PO ZLU: Južnokorejska raketa zemlja -zemlja HENMU-2 pala na vojnu bazu poslekratkog leta!
Foto: Printscreen/Twitter

odgovor na severnokorejsku balističku raketu

LANSIRANJE KRENULO PO ZLU: Južnokorejska raketa zemlja -zemlja HENMU-2 pala na vojnu bazu poslekratkog leta!

Planeta -

U noći 4. na 5. oktobar, tokom zajedničke vežbe Sjedinjenih Država i Južne Koreje, lansirane su četiri rakete kao odgovor na lansiranje balističke rakete Pjongjanga 4. oktobra ujutro. Jedna od raketa koju je ispalila južnokorejska vojska nije uspela da stigne do željene putanje i pala je na teritoriju vojne baze.

Kako prenosi TASS, u sredu oko 01:00 sat izjutra vojska Sjedinjenih Država i Republike Koreje lansirala je po dve rakete zemlja-zemlja u pravcu mora.

Lansiranje je trebalo da budu odgovor na severnokorejsko lansiranje balističke rakete koja je u utorak ujutro preletela severni deo Japana i pala u Tihi okean.

Lansiranje jedne od južnokorejskih raketa Henmu-2 bilo je neuspešno, raketa nije mogla da poleti i pala je na teritoriju baze koja se nalazi u blizini grada Gangneung. Prilikom pada dogodio se bljesak i čuo se jak zvuk, sličan eksploziji.

Ministarstvo odbrane Republike Koreje potvrdilo je incident. U vojnom resoru je saopšteno da u incidentu nema povređenih, a uzroci incidenta se istražuju.

Mnogi na Tviteru tvrde da je u pitanju vazduhoplovna baza inače sedište 18. borbene eskadrile koja je naoružana lovcima F-16 i nalazi se u blizini demilitarizovane zone.

Kurir.rs/Rossia/24/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track