POSLE NEMAČKE POLJSKA I OD RUSIJE TRAŽI PLAĆANJE RATNE ODŠETE! Moskva: Ovo spada u sferu političkih fantazija
Foto: Shutterstock

varšava nepokolebljiva

POSLE NEMAČKE POLJSKA I OD RUSIJE TRAŽI PLAĆANJE RATNE ODŠETE! Moskva: Ovo spada u sferu političkih fantazija

Planeta -

Oleg Tjapkin, direktor Trećeg evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije, prokomentarisao je zahteve Poljske Rusiji da plati reparacije za gubitke tokom Drugog svetskog rata, napominjući da te tvrdnje leže u sferi političkih fantazija.

Ranije je Poljska tražila 6,2 biliona zlota (oko 1,3 biliona dolara) od Nemačke kao reparaciju za štetu nanetu zemlji tokom Drugog svetskog rata.

Poljski političari su takođe više puta pokušavali da dobiju reparacije od Rusije. Nedavno je ideju da se traži novac od Rusije podržao i predsednik zemlje Andžej Duda, podseća RIA Novosti .

Poljske vlasti , rešavajući svoje unutrašnje političke probleme, često se okreću „istorijskom revizionizmu“, naglasio je Oleg Tjapkin.

Ranije je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala nepristojnim izjave Nemačke i Poljske o isplati reparacije Ukrajini od strane Rusije. Ona je podsetila da je Sovjetski Savez uložio mnogo novca i truda u obnovu evropskih zemalja, uključujući Poljsku i Nemačku.

Kurir.rs/Rossia24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track