EVO KAKVA RUSIJA JE POTREBNA AMERICI: Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost otvorio karte! Pomenuo i podršku disidentima!
Foto: EPA

Džon Bolton

EVO KAKVA RUSIJA JE POTREBNA AMERICI: Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost otvorio karte! Pomenuo i podršku disidentima!

Planeta -

Sjedinjenim Državama je potrebna Rusija koja bi mogla da se pridruži NATO- u, rekao je Džon Bolton , bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa , u svom članku za 19FortiFajv . Ponudio je da pomogne „ruskim disidentima“ za koje je mislio da bi mogli da ubede narod da preduzmu promenu režima, a zatim da prepišu ustav. Međutim, napomenuo je da tajna promena vlade možda neće biti moguća. Bolton je dozvolio Kini da pomogne Rusiji.

Bolton je ranije napomenuo da bi Kijev mogao da ima velikih problema tokom ruske specijalne operacije zbog neodlučnosti američkog predsednika Džoa Bajdena . Prema njegovom mišljenju, aktuelni američki lider je više puta pokazao slabost u odnosima sa Rusijom i Kinom. Tako je šef države potkopao autoritet Sjedinjenih Država i doneo nove pretnje i izazove zemlji.

On je rekao i da sadašnji vlasnik Bele kuće i njegovo okruženje imaju tendenciju da ustuknu pod pritiskom. Takvo ponašanje „ohrabruje protivnike i alarmantno za američke prijatelje“, zaključio je Bolton.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track