SERGEJ LAVROV O IZJAVI ZELENSKOG: Kijev izaziva rizik upotrebe nukelarnog oružja!
Foto: Printscreen/YouTube

odgovor iz moskve

SERGEJ LAVROV O IZJAVI ZELENSKOG: Kijev izaziva rizik upotrebe nukelarnog oružja!

Planeta -

Tokom govora na četvrtom sastanku Komisije Generalnog saveta Jedinstvene Rusije za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima u inostranstvu, ministar spoljnih poslova Rusije skrenuo je pažnju na činjenicu da Ukrajina stvara rizike povezane sa upotrebom oružja za masovno uništenje (OMU).

O tome, primetio je Sergej Lavrov, svedoči i izjava Vladimira Zelenskog o „preventivnom udaru“ NATO-a na Rusiju.

Prema njegovim rečima, „ne možemo prećutati one rasprave koje u poslednje vreme stalno rastu”.

„Po pitanju moguće upotrebe nuklearnog oružja, a posebno u tom pogledu, ne mogu se zanemariti nepromišljene akcije kijevskog režima koje imaju za cilj stvaranje rizika od upotrebe raznih vrsta oružja za masovno uništenje“, rekao je Rus. naglasio je ministar spoljnih poslova.

On je podsetio da je Zelenski juče pozvao svoje zapadne gospodare da izvrše preventivni nuklearni udar na Rusiju.

„Tako je ova figura, zapravo, celom svetu predstavila još jedan dokaz o pretnjama koje dolaze od kijevskog režima, a za neutralizaciju kojih je pokrenuta specijalna vojna operacija “, rekao je Sergej Lavrov.

Takođe je dodao da su pokušaji sekretara Zelenskog da tvrde da je on imao nešto drugo na umu smešni, pošto je još u januaru najavio želju Ukrajine da poseduje nuklearno oružje, prenose RIA Novosti .

Ranije je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao da su reči Zelenskog ništa drugo do poziv na početak svetskog rata. Prema njegovim rečima, odgovornost za ovo treba da snose SAD i Velika Britanija, koje zapravo usmeravaju akcije Kijeva.

Predstavnik Kremlja je takođe naglasio da sve zemlje sveta treba da obrate pažnju na reči predsednika Ukrajine.

Kurir.rs/Rossia24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track