UKRAJINSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Nestala su dva značajna simbola ruske moći na Krimu, raketna krstarica Moskva i Krimski most!
Foto: Printscreen Twitter

odgovor kijeva

UKRAJINSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Nestala su dva značajna simbola ruske moći na Krimu, raketna krstarica Moskva i Krimski most!

Planeta -

Ministarstvo odbrane Ukrajine, na svom Tviter nalogu objavilo je poruku povodom razaranja Krimskog mosta. Ministarstvo odbrane je potvrdilo time da iza napada na most stoji Kijev.

"Raketna krstarica Moskva i Krimski most - dva značajna simbola ruske moći na Krimu - su nestali. Šta dalje, Rusi"? Kijev nastavlja da otvoreno preuzima odgovornost za napad na Krimski most, napisano je na Tviteru.

Ministarstvo odbrane Ukrajine, krimski most, Krim
foto: Foto: Printscreen Twitter

Takođe, povodom napada oglasio se iMihail Podoljak savetnik predsednika Ukrajine Zelenskog, koji je napisao je na svom Telegram kanalu da je Krimski most ''samo početak''.

"Krimski most je samo početak,sve što je ilegalno biće srušeno. Sve što je ukradeno,mora biti vraćeno Ukrajini,sve što je Rusija okupirala ,biće oslobođeno''.

Podesetimo, rano jutros u 6.07 po Moskovskom vremenu, kako tvrdi ruska strana eksplodirao je kamion pun eksploziva u trenutku kad je prelazio most paralelno sa železničkom kompzicijom punom citerni benzina. Usledila je stravična eksplozija posle koje je drumski deo mosta na dva mesta uništen, a od posledice detonacije zapalilo se sedam vagona punih benzina.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track