MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA RUSIJE: Železnički saobraćaj na Krimskom mostu kreće tačno u 20 časova!
Foto: Profimedia

otklanjanje posledica

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA RUSIJE: Železnički saobraćaj na Krimskom mostu kreće tačno u 20 časova!

Planeta -

Ministarstvo saobraćaja je obećalo da će obezbediti ceo obim prevoza robe i putnika na Krim nakon vanredne situacije na Krimskom mostu.

Planirano je da se do 20.00 časova po moskovskom vremenu 8. oktobra vrati radni kapacitet železničke deonice i krene sa kretanjem vozova, saopštilo je departman.

Krim, Rat u Ukrajini
foto: Profimedia

"Trenutno je izvršena početna procena stanja infrastrukture železničkog dela Krimskog mosta u pogledu mogućnosti prolaska vozova. Radovi na restauraciji su u toku", prenosi telegramski kanal Ministarstva saobraćaja Izveštava Ruska Federacija.

U sanaciji oštećenog dela Krimskog mosta učestvovalo je 380 ljudi i 93 komada opreme, prenosi TASS pozivajući se na hitne službe.

Krim, Rat u Ukrajini
foto: Profimedia

U međuvremenu, operater prevoza putnika za Krim, kompanija Grand servis ekspres, najavila je polazak dva voza sa Krima po redu vožnje.

Planirano je da vozovi 8 Sevastopolj – Sankt Peterburg i 28 Simferopolj – Moskva, koji polaze danas, budu poslati po redu vožnje“, rekli su predstavnici kompanije u Telegramu.

Na Krimskom mostu je 8. oktobra eksplodirao kamion. Prema poslednjim podacima, poginule su tri osobe koje su ga pratile u putničkom automobilu. Na licu mesta rade istražitelji, vladina komisija radi na rasvetljavanju okolnosti vanrednog događaja .

Kurir.rs/Rossia24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track