BELORUSIJA POBESNELA ZBOG VESTI DA KIJEV PLANIRA NAPAD NA TU ZEMLJU Otpravnik poslova Kizim: To je ruska provokacija!
Foto: Shutterstock

nota

BELORUSIJA POBESNELA ZBOG VESTI DA KIJEV PLANIRA NAPAD NA TU ZEMLJU Otpravnik poslova Kizim: To je ruska provokacija!

Planeta -

Ukrajinski ambasador u Minsku je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije, gde mu je uručena nota sa izjavom o planovima Kijeva za udar na belorusku teritoriju.

„Uveče 8. oktobra ambasador Ukrajine u Minsku Igor Kizim pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije, kome je uručena diplomatska nota. U noti beloruska strana tvrdi da Ukrajina navodno planira da udari po toj teritoriji. Belorusije“, navodi se u poruci na sajtu ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova. Njega citira RIA Novosti .

Kijev je ovu informaciju nazvao lažnom.

„Kategorički odbacujemo sledeće insinuacije beloruskog režima“, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova. A belešku su nazvali „ruskom provokacijom“.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je početkom oktobra da Ukrajina organizuje provokacije na granici sa Belorusijom i da je na nju poslala grupu do 15.000 vojnika.

On je naglasio da beloruska vojska ne učestvuje u specijalnoj operaciji u Ukrajini, zadatak Minska je da spreči napade na svoju teritoriju, posebno iz Poljske, Litvanije i Letonije.

Kurir.rs/Rossia24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track