NIJE OSVETA ZA RUŠENJE KRIMSKOG MOSTA Ruski analitičar: Ovakva akcija se ne planira za dan, udari na Ukrajinu mogu BITI JOŠ JAČI
Foto: EPA

rat ima svoju logiku

NIJE OSVETA ZA RUŠENJE KRIMSKOG MOSTA Ruski analitičar: Ovakva akcija se ne planira za dan, udari na Ukrajinu mogu BITI JOŠ JAČI

Planeta -

Razmere udara kojima je danas podvrgnuta vojna i kritična infrastruktura Ukrajine sugerišu da ova odluka nije za nekoliko dana, te je stoga netačno smatrati današnji napad osvetom povezanom sa napadom na Krimski most.

To je u eteru TV kanala „Rusija 1“ saopštio vojni komandant Aleksandar Sladkov, prenosi ruski portal „PolitNavigator“.

„Ovde kažemo: General Surovikin je otišao na posao. Ali ja bih upozorio da se situacija ne tumači na ovaj način. Da bi se pokrenuo takav udar na Ukrajinu, nije dovoljno nekoliko dana da se donese odluka, izradi plan, postave ciljevi i plan sprovede u delo, rekao je Sladkov.

Po njemu, ovo je tok rata, koji nam govori o nekim metodama, uključujući udare na punktove za proizvodnju energije i na Službu bezbednosti Ukrajine, na komunikacije u Ukrajini.

"Vidimo kako se oružje gomila na liniji fronta, koje stiže sa Zapada. Zato ne bih rekao da je ovo osveta za Krimski most. Odavno živimo zajedno sa predsednikom Vladimirom Putinom na čelu Rusije i navikli smo da shvatimo da ta osoba ne donosi i ne sprovodi nikakve odluke pod pritiskom okolnosti. To je nezavisni lider koji deluje po planu koji je koristan Rusiji.

Dakle, sve je ovo deo rata, a mobilizacija je deo rata, dolazak naših kontingenata ovde u Ukrajinu je deo rata.

Sergej Lavrov je ne tako davno potvrdio da je crvena linija prebacivanje oružja u Ukrajinu koje se može smatrati dalekometnim, odnosno to su rakete koje mogu da lete stotinu kilometara i više, to je municija koja može da izazove ozbiljne štetu našem stanovništvu i ovde, na teritorijama koje su nedavno ušle u sastav Ruske Federacije, i u centru Rusije. Zato ne bih ovo okarakterisao kao hitan uzvratni udar“, rekao je Sladkov.

Sergej Surovikin, napad, Rat u Ukrajini, Kijev
foto: Profimedia, Printscreen

On je izrazio uverenje da ako general Sergej Surovikin donese odluku i vrhovni komandant je odobri, udar bi mogao biti mnogo jači.

„Ovo je tok rata. Da li pucaju na našu teritoriju? Nedavno je naneseno oko stotinu udara na Brjansku oblast, Kursku oblast, Belgorodsku oblast, Voronješku oblast, Rostovsku oblast. Ovo je potpuno ista operacija koju pokušavaju da izvedu, samo snažnija. Rusija je jedna od najmoćnijih sila na svetu. Stoga je odgovor na ove akcije snažniji. Ovo nije osveta vezana za most. Ovo je nastavak operacije“, dodao je Sladkov.

(Kurir.rs/Polit navigator)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track