BAJDEN OSUDIO RAKETIRANJE UKRAJINE: Demonstrirana brutalnost Putinovog rata
Foto: AP/Manuel Balce Ceneta, EPA/Roman Pilipey

BAJDEN OSUDIO RAKETIRANJE UKRAJINE: Demonstrirana brutalnost Putinovog rata

Planeta -

Predsednik SAD Džo Bajden osudio je raketne udare Rusije u Ukrajini, rekavši da su oni demonstrirali "potpunu brutalnost" ruskog predsednika Vladimira Putina protiv ukrajinskog naroda.

"SAD oštro osuđuju ruske raketne napade širom Ukrajine, uključujući i Kijev. U ovim napadima ubijeni su i ranjeni civili i uništeni objekti koji nemaju vojnu namenu. Oni još jednom demonstriraju krajnju brutalnost nelegalnog rata gospodina Putina protiv ukrajinskog naroda", naveo je Bajden u saopštenju.

Ukrajinski zvaničnici saopštili su danas da je Rusija izvela raketne napade na brojne ukrajinske gradove, a prema podacima policije Kijeva, identifikovano je 11 žrtava napada, dok je 65 osoba ranjeno.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs/Rojters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track