Hakeri opet napali Al-Džaziru

Napad

Hakeri opet napali Al-Džaziru

Planeta -
Među danas poslatim lažnim vestima je i jedna u kojoj se kaže da je na premijera Katara izvršen neuspeo atentat i da je istraga toga u toku

DUBAI - Hakeri su, drugi put u proteklih sedam dana, napali satelitski tv kanal Al Džaziru sa sedištem u Kataru, tako što su slali lažne novinske izveštaje na mobilne telefone te novinske kuće.

Odgovornost za novi napad preuzela je, putem Tvitera, prorežimska Sirijska elektronska armija.Katar oštro kritikuje sirijski režim i podržava pobunjenike u toj zemlji, podsetio je AP.

Među danas poslatim lažnim vestima je i jedna u kojoj se kaže da je na premijera Katara izvršen neuspeo atentat i da je istraga toga u toku.

Prošle sedmice, hakeri koji podržavaju sirijski režim takođe su napali zvanični veb sajt televizijskog satelitskog kanala Al dzazira.

Tada su zamenili naslovnu stranicu arapskog sajta saopštenjem da su ovu akciju sproveli u znak protesta zbog načina na koji ta kuća izveštava o građanskom ratu u Siriji.

Ovaj kanal, sa sedištem u Kataru, intenzivno pokriva 17-mesečni sukob u Siriji.Al Džazira je takođe bila uticajan faktor u izveštavanju o "Arapskom proleću" širom regiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track