Izašla iz kome devojčica koja je preživela ubistvo
Foto: Beta AP

Izašla iz kome devojčica koja je preživela ubistvo

Planeta -
Zanaib izašla je iz kome i sada je pod lekovima

PARIZ - Sedmogodišnja Zanaib, devojčica koja je preživela napad u francuskim Alpima i ubistvo tri člana svoje porodice, izašla je iz kome.

"Ona (Zanaib) izašla je iz kome i sada je biće saslušana čim za to bude sposobna, izjavio je danas francuski državni tužilac Erik Mejo, koji je dodao da se njena četvorogodišnja sestra vratila u Britaniju.

Saad al-Hili (50) naturalizovani Britanac rođen u Iraku, njegova supruga Ikbal i 74-godišnja tašta (74) pronađeni su ubijeni u kolima na jednom parkiralištu na jugoistoku Francuske, a nedaleko od automobila pronađeno je i beživotno telo bicikliste, lokalnog stanovnika Silvana Mopod lekovima", rekao je Mejo za Rojters.Prema rečima tužioca, ujak i ujna dve devojčice su u bolnici u Grenoblu, pored Zanaib, koja je preživela ozbiljne frakture lobanje.

Zina, koja je nepovređena, sada je u Britaniji. Devojčica se tokom pucnjave krila u kolima i ostala da leži satima nepomično ispod tela ubijenih roditelja dok je policija nije pronašla.

Devojčice su, kako se veruje, jedini svedoci ubistva.

Mejo je rekao da se i porodična svađa oko novca istražuje kao jedan od motiva ubistva i da se zbog toga ispituje Hilijev brat, prenosi Rojters.

Zaid al-Hili, brat ubijenog Saad al-Hilija, već je dao izjavu francuskim istražiteljima, ali će biti ponovo saslušan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track