PAD AVIONA U RUSIJI! PORODICAMA STRADALIH MILION RUBALJA, STANARIMA NOVI STANOVI: Evakuisano 250 ljudi, od toga 40 dece!
Foto: Printscreen Telegram

guverner Krasnodarske teritorije Venijamin Kondratjev

PAD AVIONA U RUSIJI! PORODICAMA STRADALIH MILION RUBALJA, STANARIMA NOVI STANOVI: Evakuisano 250 ljudi, od toga 40 dece!

Planeta -

Stanovnicima zgrade u Jejsku, koja je stradala nakon nesreće sa avionom, biće kupljeni novi stanovi ako soliter ne bude mogao da se obnovi, rekao je guverner Krasnodarske teritorije Venijamin Kondratjev.

Kondratjev je na mestu vanredne situacije u Jejsku. Odgovarajući snimak objavljen je na Telegram kanalu Operativnog štaba regiona.

- Pružamo maksimalnu pomoć svima koji se nađu kako bismo obezbedili sve što je potrebno. A onda ćemo krenuti od toga da li će kuća biti obnovljena – ili ćemo kupiti stanove, smestiti ih u nove stanove...“, rekao je Kondratjev.

Trenutno nema pretnje od urušavanja stambene zgrade u Jejsku, sada je evakuisano 250 ljudi, uključujući 40 dece, rečeno je RIA Novostima u Ministarstvu civilne odbrane i vanrednih situacija Krasnodarskog kraja.

- U Jejsku trenutno nema pretnje od urušavanja stambene zgrade, 250 ljudi je evakuisano, uključujući 40 dece, rekao je sagovornik agencije.

Porodicama stradalim u Jejsku biće plaćeno milion rubalja, odlučio je guverner Kondratev.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo da se danas, prilikom penjanja na trenažni let sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio avion Su-34.

Avion se srušio u gradu Jejsku. Prema izveštaju katapultiranih pilota, uzrok pada je paljenje jednog od motora prilikom poletanja. Na mestu pada Su-34 u dvorištu jednog od stambenih naselja zapalilo se gorivo letelice.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja