UŽASAN BILANS PADA AVIONA NA ZGRADU: Oštećena čak 72 stana, poginulo šestoro, povređeno najmanje 25, evakuisano 250 ljudi! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

OGLASIO SE ruski regionalni ministar civilne zaštite i vanrednih situacija Sergej Štrikov

UŽASAN BILANS PADA AVIONA NA ZGRADU: Oštećena čak 72 stana, poginulo šestoro, povređeno najmanje 25, evakuisano 250 ljudi! VIDEO

Planeta -

Ukupno 72 stana oštećena su u požaru koji je izbio u zgradi nakon što je na nju pao vojni avion Suhoj 34, izjavio je večeras ruski regionalni ministar civilne zaštite i vanrednih situacija Sergej Štrikov.

- Jedna zgrada je oštećena, 72 stana. Njeno stanje će proceniti komisija, rekao je Štrikov za rusku televiziju, a prenela agencija TASS.

02:23

HOROR U RUSIJI, OGLASIO SE I PUTIN: Vojni avion Su-34 srušio se na zgradu i zapalio je, GORI PET SPRATOVA, IMA ŽRTAVA!

Dodao je da se stanari zgrade evakuišu, te da je do sada 250 ljudi, uključujući 40 dece evakuisano.

Operativni štab Krasnodarske oblasti saopštio je ranije večeras da je šest osoba stradale a 25 povređeno u požaru koji je izbio u devetospratnici u gradu Jejsku nakon što je u nju udario vojni avion Suhoj 34.

Dispečarska služba grada navela je da se šest osoba vode kao nestale.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji, a da su se piloti katapultirali.

Prema navodima katapultiranih pilota avion je pao nakon što se jedan od motora zapalio pri poletanju.

Inače, požar u zgradi u Jejsku izazvao je kerozin koji se zapalilo na mestu pada Suhoja 34.

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je da se pruži sva neophodna pomoć žrtvama, saopštila je ranije danas pres-služba Kremlja.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track