KRIZA VLASTI U BRITANIJI: Liz Tras: Izvinite zbog gršaka u mom ekonomskom programu! Neću da podnesem ostavku
Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

poravlja greške

KRIZA VLASTI U BRITANIJI: Liz Tras: Izvinite zbog gršaka u mom ekonomskom programu! Neću da podnesem ostavku

Planeta -

Britanska premijerka Liz Tras izjavila je da se izvinjava zbog grešaka u svom ekonomskom programu i poručila da se neće neće povući sa mesta šefa vlade.

Tras i bivši ministar finansija Kvasi Kvarteng objavili su 23. septembra takozvani mini budžet koji je izazvao previranja na berzi, počev od pada funte do panike u penzionim fondovima, pa čak i veoma retku kritiku Međunarodnog monetarnog fonda. Taj predlog je deo po deo prerađivan, da bi na kraju bio ukinut, a nove planove vlade objavio je novi ministar finansija Džeremi Hant.

Liz Tras je za BBC rekla da je i dalje posvećena ekonomskom rastu Britanije i izvinila se zbog grešaka koje su napravljene u planu koji je izmenio Džeremi Hant.

"Ostajem posvećena viziji, ali moraćemo to da ostvarimo na drugačiji način", kazala je Liz Tras i ukazala da će za ostvarenje ekonomskog programa biti potrebno više vremena.

Dodala je da njenih prvih mesec dana na funkciji premijera nisu bili savršeni, ali da je popravila greške.

Ona je rekla da će predvoditi Konzervativnu partiju i na sledećim izborima. "Ostajem ovde jer sam izabrana da služim ovoj zemlji. I odlučna sam da to radim", navela je Liz Tras.

Kuriri.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track