Suđenje Gadafijevom sinu odloženo za pet meseci

libija

Suđenje Gadafijevom sinu odloženo za pet meseci

Planeta -
Libijski zvaničnici su prošlog meseca saopštili da će suđenje Saifu al-Islamu početi u septembru, ali je hapšenje prvog čoveka obaveštajne službe Gadafijevog režima Abdulaha al-Senusija prošle sedmice odložilo početak procesa

TRIPOLI - Suđenje sinu bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija za ratne zločine biće odloženo za pet meseci, uključujući i ključno svedočenje nedavno uhapšenog Gadafijevog bivšeg šefa obaveštajne službe.

Libijski zvaničnici su prošlog meseca saopštili da će suđenje Saifu al-Islamu početi u septembru, ali je hapšenje prvog čoveka obaveštajne službe Gadafijevog režima Abdulaha al-Senusija prošle sedmice odložilo početak procesa.

"Spremni smo da sudimo Saifu al-Islamu ovog meseca, ali posle izručenja Senusija Libiji, nove informacije će ugledati svetlost dana zbog čega ćemo odložiti početak suđenja za pet meseci", izjavio je zvaničnik Milad al-Zintani iz kancelarije tužioca.

Nove libijske vlasti uporne su u nameri da sude članovima Gadafijeve porodice i njegovim pristalicama u zemlji kako bi pokazali da će svi oni koji su podržavali njegov ostanak na vlasti 42 godine biti zato kažnjeni, ocenila je agencija Rojters. Aktivisti za zaštitu ljudskih prava, stoga, strahuju da će suđenje i Gadafijevom sinu i njegovom bivšem šefu obaveštajaca biti nepravedno i da neće ispuniti međunarodne standarde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track