SINOVI RAMZANA KADIROVA OCU DOVELI TRI ZAROBLJENA UKRAJINCA?! Objavljen šokantan snimak iz rezidencije u Groznom (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

bizarno

SINOVI RAMZANA KADIROVA OCU DOVELI TRI ZAROBLJENA UKRAJINCA?! Objavljen šokantan snimak iz rezidencije u Groznom (VIDEO)

Planeta -

Na društvenim mrežama se pojavio šokantan video na kome je navodno zabeleženo kako sinovi Ramzana Kadirova svom ocu u Grozni u Čečeniji dovode tri ukrajinska ratna zarobljenika.

Kako se vidi na snimku, Ramzan je ponosno gledao svoje sinove-ratnike, ali su komentatori na društvenim mrežama šokirani i navode kako je, ako ovaj snimak nije montaža, reč o modernom ropstvu.

"Bačeni su u rovove kao topovsko meso"

Na Telegram kanalu Kadyrov 95 objavljeno je međutim da nije reč o montaži, nego da se zaista radi o tri ukrajinska vojnika, koji su navodno mobilisani i bačeni na front kao topovsko meso.

- Naša delegacija koju je predvodila ministarka kulture Čečenske Republike Ajšat Kadirova stigla je u Grozni posle napornog putovanja u Donbas i zonu NVO. Iznenađenja nije bilo. Ahmat, Eli i Adam Kadirov doveli su republici trojicu zarobljenih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, koje su neutralisali tokom učešća u specijalnoj operaciji, koja je izvedena u sastavu Zapadno-Ahmatskog bataljona Ministarstva odbrane RF.

Poslao sinove u rat

Čečenski lider nedavno je objavio da trojicu sinova, koji imaju 14, 15 i 16 godina, šalje u Ukrajinu na front kako bi se borili uz rusku vojsku.

U dugačkoj objavi na Telegramu Kadirov je tada napisao kako je vojna obuka njegovih sinova počela još davno i da je sada vreme da iskuse pravu borbu.

Razgovarao sam sa zatvorenicima. U razgovoru sam saznao da su iz reda mobilisanih. Pritom im se ne daju ni namirnice, ni odgovarajuće oružje. Samo mitraljez i 4 okvira municije. Kažu da nema ideje, samo potpuna demoralizacija kadrova. Ovako sam ih zatekao - gladne, odrpane, iscrpljene zločinačkim naredbama rukovodstva. Štaviše, bačeni su u rovove bez komandanta. Oni su delovali naslepo, nasumično donoseći odluk. Najveći prekršaj ovih zatvorenika je što su bačeni u pravu mašinu za mlevenje mesa.

Priča se da su jednostavno ostavljeni da propadnu. Poginuli su svi koji su bili sa njima (više od 40 leševa). Uprkos obaveštenjima na radiju, niko nije hteo da uzme ove leševe. Hej, aktivisti za ljudska prava, gde ste? Gde ste vi, UN, koji ste izdavali hrpe zabrinutih izjava o bilo kakvom šumu u Rusiji? Nećete odgovoriti? Naravno da nećete. Hteli ste da pljunete na sva prava, samo da naškodite Rusiji. Hvala Alahu što čovečanstvu nisu potrebne nikakve organizacije. Ovo je urođeni kvalitet čoveka. Zarobljenike smo hranili nacionalnim jelima iz Čečenije. Iz našeg žižig-galnaša brzo će shvatiti kako je živeti u normalnom društvu.

Zahvaljujem se svoj dragoj braći i saplemenicima koji su kao deo delegacije, kao i na prethodnim putovanjima u Donbas, obavili veoma plodonosan rad - navodi se na Telegram kanalu čečenskog lidera.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track