VAGNEROVCI USPORAVAJU UKRAJINSKE KONTRANAPADE? Rusija ulaže značajne napore da pripremi odbranu iza sadašnje linije fronta
Foto: Printscreen YT

Britansko ministarstvo objavilo najnoviji izveštaj

VAGNEROVCI USPORAVAJU UKRAJINSKE KONTRANAPADE? Rusija ulaže značajne napore da pripremi odbranu iza sadašnje linije fronta

Planeta -

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je najnoviji izveštaj svoje vojne obaveštajne službe o situaciji u Ukrajini.

U njemu su se osvrnuli na novi projekat izgradnje utvrđenih odbrambenih položaja ruske vojske u okupiranoj Luganskoj oblasti.

Obaveštajni izvori podsećaju da je šef ruske privatne vojne kompanije Vagner Jevgenij Prigožin 19. oktobra saopštio da njegov tim inženjera radi na izgradnji snažno utvrđene "Vagnerove linije" odbrane u Lugansku i izradio mapu koja prikazuje plan projekta.

Fotografije prikazuju delove novoizgrađenih protivtenkovskih odbrambenih položaja i sistema rovova jugoistočno od Kremine u Lugansku. Ako su planovi odbrane zaista tako obimni kao što Prigožin tvrdi, verovatno je planirano da reka Siverski Donjec bude uključena u zonu odbrane, navode britanski obaveštajci.

Odbrambeni projekat sugeriše da Rusija ulaže značajne napore da pripremi odbranu iza sadašnje linije fronta, što će verovatno usporiti ukrajinske kontranapade, procenjuju britanski obaveštajni zvaničnici.

Kurir.rs/B92.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track