03:07

EVO ŠTA JE PRLJAVA BOMBA NA KOJU MOSKVA UPOZORAVA! Kastratović: Amerika razvija smrtonosno oružje koje kontroliše MAGNETNE OLUJE

KURIR TV

EVO ŠTA JE "PRLJAVA BOMBA" NA KOJU MOSKVA UPOZORAVA! Kastratović: Amerika razvija smrtonosno oružje koje kontroliše MAGNETNE OLUJE

Planeta -

Rat u Ukrajini ušao je u 243. dan. Rusi su naredili hitnu evakuciju civila u oblasti Hersona, gde se vode najteže borbe.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je u telefonskom razgovoru sa francuskim kolegom Sebastijanom Lekornuom kako je Moskva zabrinuta da bi Ukrajina mogla da upotrebi "prljavu bombu".

Luka Kastratović, general-majorom u penziji, gostovao je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gde je otkrio šta to predstavlja "prljava bomba", ali i zašto se razlikuje od nuklearke.

- Prljava bomba je u centru klasičan eksploziv. Oko klasičnog eksploziva elementi koji daju radijaciju. Oni nemaju efekte kao nuklearne bombe. Međutim, kada se ta bomba upotrebi na određenom području ona može da kontaminira taj deo i nakon toga bi ljudi obolevali. Vrlo je opasno čim ima radioktavni element. Mada ne može da zahvati jedno šire područje jer nema efekte nuklearne bombe. To takođe može da bude okidač za upotrebu nuklearnog oružja - rekao je Kastratović.

Luka Kastratović
foto: Kurir televizija

- Ovde treba pomenuti da je Amerika posle Drugog svetskog rata razvijala geo- fizičko oružje. Učenik Nikole Tesle je napravio jedan projekat klimatskih promena i magnetnih promena Zemaljske kugle. Posebno gde mogu da uzmu magnetne oluje koje izazivaju ogromna razaranja. Deluju na psihu ljudi, na elektroniku i upotrebu raketnih sistema koje su u vazduhu. Drugim rečima da razviju tako smrtonosno oružje bez upotrebe nuklearne borbe. Oni su završili geo-fizičko oružje u Vijetnamskom ratu. Mnoge oluje i zemljotresi koji su sada prisutni su ispitivanja kako mogu da deloju u određenom području - rekao je Kastratović.

Ukrajina, rat, raketa, bomba, Dnjepar
foto: Shutterstock

- Amerika širom sveta drži neke "neuralničke" tačke kao što je Tajvan i KiM. Gde kada procene da je došlo vreme oni mogu da aktiviraju - rekao je Kastratović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:54

ŠOK! UKRAJINA U PROBLEMU ZBOG POTROŠNJE GRANATA: Rusi u prednosti 7 PREMA 1! Detaljna analiza trenutne situacije kod Hersona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja