MASOVNI UZVRATNI NUKLEARNI UDAR: Putin vodio vežbe Snaga za strateško odvraćanje, poleteli TU-95, lansirane JARS I SINEVA
Foto: Printscreen Telegram

odgovor na neprijateljski napad

MASOVNI UZVRATNI NUKLEARNI UDAR: Putin vodio vežbe Snaga za strateško odvraćanje, poleteli TU-95, lansirane JARS I SINEVA

Planeta -

Snage za strateško odvraćanje izvele su vežbu za izvođenje masivnog nuklearnog udara kao odgovor na neprijateljski nuklearni napad, saopštio je ministar odbrane Sergej Šojgu, navodi RIA Novosti.

Vežbe je vodio predsednik Vladimir Putin.

„Druže vrhovni komandante, u skladu sa planom obuke Oružanih snaga Ruske Federacije, pod Vašim rukovodstvom, sprovodi se obuka za upravljanje Oružanim snagama Ruske Federacije, tokom koje se izvršavaju zadaci masovnog nuklearnog udara strateških ofanzivnih snaga, kao odgovor na neprijateljski nuklearni udar “, raportirao je Šojgu predsedniku.

Ruski predsednik Vladimir Putin vodio je obuku snaga strateškog odvraćanja. Pod rukovodstvom ruskog lidera izvršena su praktična lansiranja balističkih i krstarećih raketa. Avioni Tu-95MS su korišćeni za lansiranje krstarećih raketa sa vazdušnim lansiranjem. Na poligonu Kura na Kamčatki, ICBM Jars lansirana je sa kosmodroma Pleseck , a balistička raketa Sineva iz Barencovog mora .

„Zadaci predviđeni tokom obuke snaga strateškog odvraćanja su u potpunosti završeni, sve rakete su dostigle svoje ciljeve, potvrđujući navedene karakteristike“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Pored toga, tokom obuke proveravali su nivo obučenosti organa vojnog komandovanja i rukovođenja i veštine rukovodstva i operativnog štaba.

19. februara, pod rukovodstvom Putina, održane su vežbe snaga strateškog odvraćanja sa lansiranjem balističkih raketa.

Te vežbe su, kako su istakli u Ministarstvu odbrane, ranije planirane radi provere spremnosti organa vojnog komandovanja i rukovođenja, lansirnih borbenih posada, posada ratnih brodova i strateških nosača raketa za izvršavanje postavljenih zadataka, kao i pouzdanosti naoružanja strateškog naoružanja. nuklearne i nenuklearne sile. U manevrima su bile uključene snage i sredstva Vazdušno-kosmičkih snaga, Južnog vojnog okruga, Raketnih strateških snaga , Severne i Crnomorske flote.

Ministarstvo odbrane je potom objavilo snimke lansiranja projektila Kinžal sa lovaca MiG-31 , ispaljivanja taktičkog kompleksa Iskander, lansiranja krstareće rakete Kalibar sa malog raketnog broda, lansiranja hipersonične rakete Cirkon sa fregate u more, lansiranja interkontinentalna balistička raketa „Jars“, balistička raketa „Sineva“ sa podmornice „Karelija“, kao i naleti strateških bombardera Tu-95MS pre lansiranja raketa.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track