PANIKA U LONDONU! RUSKI AVIONI PRIŠLI PREBLIZU VELIKE BRITANIJE: Migovi viđeni kako nose KINŽALE, mogu da dobace do ostrva!
Foto: Printscreen/Twitter

One su Putinov iks faktor

PANIKA U LONDONU! RUSKI AVIONI PRIŠLI PREBLIZU VELIKE BRITANIJE: Migovi viđeni kako nose KINŽALE, mogu da dobace do ostrva!

Planeta -

Ruski borbeni avioni MIG-31 navodno mogu da nose poznate "Kiljoj" hiper-sonične nuklearne vazduh-zemlja rakete. Viđene su u zemlji iz koje bi mogle da "dobace" do Britanije.

Ruski borbeni avioni MIG-31 navodno mogu da nose poznate "Kinžal" hipersonične nuklearne vazduh-zemlja rakete, piše "Dejli Star" (The Daily Star).

Ovi avioni su navodno primećeni u Belorusiji, na oko 1.770 kilometara udaljenosti od Velike Britanije, što znači da bi mogli da "dobace" do njene teritorije posle lansiranja.

Vojni stručnjaci to tumače kao pretnju i opomenu Velikoj Britaniji jer se ovi avioni sa "Kinžal" raketama nalaze na distanci koja ne odgovara Velikoj Britaniji.

NASAMS, Iskander M, Kinžal
foto: Youtube/Forces News, EPA / ALEXEI DRUZHININ / Sputnik/ Kremlin, screenshot Youtube

Oglasio se Ministar odbrane Velike Britanije koji je rekao da su detektovana dva ruska aviona na jednom aerodromu u Belorusiji.

Navodno predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko planira da odobri ruskim trupama da dovedu još nekoliko ovakvih ruskih aviona sa tim naoružanjem u Belorusiju.

"Kinžal" hipersonična nuklearna vazduh-zemlja raketa je poznata po svojoj brzini.

Ona može da razvije brzinu veću od 14.400 kilometara na čas. Prema rečima britanskog Ministra odbrane, postavljanje ruskih aviona sa tim raketama u Belorusiji daje predsedniku Rusije Vladimiru Putinu veliku prednost u ratu u Ukrajini.

Kurir.rs/Mondo/Dejli star

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track