RUSIJA U UKRAJINI IZGUBILA VIŠE AVIONA NEGO ZA 10 GODINA RATA U AVGANISTANU: Prvi čovek ukrajinske vojske saopštio!
Foto: Yuliia Ovsiannikova / Sipa Press / Profimedia, Profimedia / Alexander Vilf / Sputnik

general zalužnji

RUSIJA U UKRAJINI IZGUBILA VIŠE AVIONA NEGO ZA 10 GODINA RATA U AVGANISTANU: Prvi čovek ukrajinske vojske saopštio!

Planeta -

"Tokom agresije u punom obimu, Rusija je izgubila duplo više aviona u Ukrajini nego što je Sovjetski Savez izgubio tokom desetogodišnjeg rata u Avganistanu", ovo je saopštio glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji na svom Telegram kanalu, prenosi Ukrajinska novinska agencija.

„Tokom sveobuhvatne agresije, branioci Ukrajine uništili su duplo više ruskih aviona nego što je Sovjetski Savez izgubio tokom desetogodišnjeg rata u Avganistanu – 278 ruskih aviona u Ukrajini naspram 118 sovjetskih aviona u Avganistanu. Ista sramota za Rusku Federaciju i prouzrokovaće je uništenje!" napisao je Zalužni.

Kako je ranije prenela Ukrajinska novinska agencija, prema obaveštenju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, gubici ljudstva ruskih trupa 2. novembra povećani su za 730 ljudi na 74.000 poginulih.

Od 24. februara do 8. novembra neprijatelj je izgubio 277 aviona, 258 helikoptera i 1.442 operativno-taktička bespilotna letelica.

Prema podacima Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, gubici ruske vojske u oklopnim vozilima u Ukrajini su sredinom oktobra dostigli 40 jedinica dnevno.

Kurir.rs/Ukranews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track